25 d'abril de 2024

Es comencen enquestes a les empreses de Manlleu per mirar de determinar els focus de benzopirè

S'ha fet un conveni amb l'institut Antoni Pous per vetllar per la qualitat de l'aire

Arola Cumeras 27 de març de 2015 a les 13:57
Una imatge dels aparells que mesuren la qualitat de l'aire a Manlleu
L’Ajuntament de Manlleu comença dilluns un estudi sobre l'ús de la biomassa a nivell industrial. L’estudi està directament vinculat al fet que fa uns mesos van saltar les alarmes per una concentració excessiva que es va detectar a Manlleu d’una partícula que pot ser cancerígena, el benzopirè.

L’estudi és per conèixer l'ús de la biomassa a nivell industrial. Dolors Colom, tècnica de Medi Ambient, explica que es tracta d’identificar el tipus de combustible que utilitzen i així verificar el focus de les emissions de benzopirè. Segons Colom, és important tenir present que "amb filtres es pot resoldre" i que la biomassa en si "no suposa un risc".

Per fer aquest estudi es visitaran la totalitat de les empreses dels polígons industrials del Verdaguer, la Coromina i Font de Tarrés. Aquests dies s'ha enviat un correu electrònic per informar-ne a les empreses i demanar-los la seva col·laboració a participar en l'estudi.

L'estudi es fa en base a una enquesta de 5 preguntes molt senzilles i la durada de la visita no serà de més de 5 minuts. Les visites seran fetes per alumnes de segon de batxillerat de l'Institut Antoni Pous que aniran degudament acreditats. En concret, hi haurà tres alumnes que aniran a les empreses i tenen previst, en uns 15 dies, visitar-ne unes 180. L'institut assumeix aquesta tasca en el marc del conveni de col·laboració signat amb l'Ajuntament en matèria de prevenció i control de la contaminació atmosfèrica.

S’han recollit dades a través de l’estació automàtica del CSIC sobre la qualitat de l’aire i es va fer una enquesta a les famílies, però quedava pendent fer una enquesta a les empreses. Aviat s’analitzaran les dades del primer trimestre de l’estació mòbil del CSIC "que aquests dies es desconnectarà i es començarà l’anàlisi però fem altres coses en paral·lel".
Etiquetes:
Societat