27 d'abril de 2024

El Museu Episcopal de Vic rep 50.000 euros de la Diputació per una exposició d'art medieval

Es tracta d'una mostra coproduïda amb altres museus de Florència, París i Colònia

ACN 26 de març de 2015 a les 16:44
El director del MEV, Josep Maria Riba, i el president de la Diputació, Salvador Esteve
És la primera vegada que la Diputació de Barcelona i el Museu Episcopal de Vic col·laboren junts. L'acord signat aquest dimarts entre Salvador Esteve i el bisbe de Vic, Romà Casanova, reflexa el suport de la Diputació per tal que el museu pugui engegar projectes per potenciar la seva activitat.

Concretament, l'aportació de 50.000 euros servirà per a la producció de la nova exposició temporal. La mostra se centra en els viatges a l'edat mitjana i és una coproducció del MEV amb el Musée National du Moyen Âge de Paris, el Museu del Bargello de Florència i el Museu Schnütgen de Colònia, segons ha remarcat el director del MEV, Josep Maria Riba.

L'exposició, integrada amb peces dels diferents museus, es podrà veure a Vic aquesta tardor. El bisbe de Vic i màxim responsable del Museu Episcopal de Vic, Romà Casanova, ha obert l'acte agraint la col·laboració de la Diputació per "ajudar a posar en valor" el museu. El bisbe ha destacat la necessitat de valorar l'art medieval com una manera de mostrar una societat amb "una gran riquesa interior" com es demostra en aquest important fons d'art cristià, el segon més rellevant d'Europa.

El president de la Diputació, Salvador Esteve, s'ha felicitat de que aquest primer acord serveixi per produir una exposició que permeti "explicar al món" la mobilitat en l'Edat mitjana, però també l'explicació dels orígens cristians de Catalunya i Europa. El Museu Episcopal de Vic és un dels museus d'art de referència de Catalunya.
Etiquetes:
Cultura