24 d'abril de 2024

El Mercat del Ram de Vic aplega 140 activitats en tres dies

El Mercat del Ram continua amb el suport a la fira Lactium, dedicada als formatges

ACN 26 de març de 2015 a les 17:27
Una imatge de la presentació de la fira osonenca
El Mercat del Ram de Vic oferirà enguany unes 140 activitats relacionades amb els sectors agrícola i ramader en els tres dies que durarà el certamen, de divendres a diumenge.

La regidora de Fires i Mercats de Vic, Montse Rovira, ha explicat que dels més de 200 expositors tots són catalans a excepció de quatre, cosa que demostra "l'aposta dels productors per Vic com a centre del món agrícola i ramader". També es manté la fira 'Compra a Pagès' que passa dels 18 als 45 expositors.

Una altra novetat és la instal·lació d'una carpa on el col·lectiu Osona Cuina, amb integrants de Manlleu com el Sambucus i el Torres Petit, oferirà plats i degustacions elaborades amb els productes que es venen en aquesta fira.

El Mercat del Ram continua amb el suport a la fira Lactium, dedicada als formatges. Com a novetat, es durà a terme una jornada professional de 'networking' dirigida a productors i distribuïdors de formatges catalans. Encara en l'àmbit professional, també se celebra el 7è Concurs de Formatges Artesans. Pel que fa al públic en general, a la Plaça dels Màrtirs s'hi faran degustacions i tastos guiats, i el Temple Romà acollirà un sopar basat en formatges. Pere Rovira és el responsable de la fira.

L'activitat ramadera es concentra al voltant del Recinte Firal El Sucre, amb exposició de bestiar boví, oví i porcí. El vacum se situarà a l'aparcament de sorra i a l'interior del recinte firal. Aquest any se celebra la 11a edició del Concurs Nacional de Vaca Bruna del Pirineu, que per quart any es fa a Vic. Pel que fa a l'interior del recinte firal, hi haurà exposició d'ovelles, aviram, porcs i vaques de diferents races.

Les exhibicions eqüestres són un dels atractius que ha guanyat més força. La zona esportiva municipal acollirà aquest tipus de demostracions, repartides en dues pistes.
Etiquetes:
Economia i empresa