25 d'abril de 2024

La Penya Flamenca de Manlleu celebra la Setmana Santa amb cançons típiques

La Penya Flamenca està organitzant la tercera edició de la Fira d'abril, que es farà el dia 11 a la nau del CP Manlleu

Arola Cumeras 30 de març de 2015 a les 17:47
Una imatge de les actuacions
Una cinquantena de persones es van aplegar dissabte al vespre local de la Penya Flamenca de Manlleu per assistir a una activitat batejada com Exaltació de la saeta, coincidint amb la proximitat de la Setmana Santa. El 'cante por saetas' es dedica a la Verge o bé a Jesucrist, i són "cants religiosos típics" de les processons de Setmana Santa.

Segons el president de la penya, Diego Valle, hi ha diferents estils de cançons i "si són de Màlaga tenen un sentit i si són de Córdova, un altre, entre d’altres". La trobada va constar de la projecció d’un audiovisual dedicat a la Setmana Santa i del cant de saetes a càrrec dels aficionats de la Penya i el Cor "A nuestro aire" de l’entitat. Hi va haver la col·laboració especial de la cantaora de Barcelona Carmen Corpas. Es va fer un passi dedicat a la Setmana Santa a Sevilla i, després de veure el documental es van projectar "imatges fixes" i els cantaors i el cor A nuestro aire van cantar.

Diego Valle explica que aquests dies estan molt enfeinats impulsant la tercera edició de la Feria d’abril, que serà del mateix estil "perquè va anar molt bé" però incorporem, a més del taller de sevillanes, un concurs i també una desfilada de vestits típics de la fira, "de flamenca, i també es poden apuntar i tindran premi". A més, han programat una actuació musical especial, amb En bici pa cai.

Actualment Juan Pedro resideix a Sevilla i ara fa "el retorn després de 8 anys". Hi haurà entitats de Granollers, Olot o Ripoll que s’ajunten a Torelló, Tona i Vic. A les 12 del migdia, l’11 d’abril, començarà la fira que s’allargarà fins a la nit. En total "més de 30 col·laboradors faran possible la feria", que comptarà per exemple amb "una barra amb servei de tapeo i entrepans, begudes, un inflable per a la canalla". Els organitzadors tenen la previsió que "a les hores fortes com el migdia o mitja tarda o a la nit la festa pot créixer".
Etiquetes:
Cultura