26 d'abril de 2024

El musical Els Addams omplirà d'humor i misteri el Cirvianum de Torelló

L’estrena serà aquest divendres 10 a les 9 del vespre

Arola Cumeras 10 d'abril de 2015 a les 13:33
Els Addams, una família peculiar. Fotos: Arnau Jaumira
La companyia Nou 69 Teatre i La Nota Teatre estrenen aquest divendres un nou muntatge en forma de musical. Els Addams omplirà l’escenari del Teatre Cirvianum de Torelló en tres funcions el 10, l’11 i el 12 d’abril. El musical, de gran format, reuneix 21 actors sobre l’escenari, alguns dels quals són manlleuencs, com Marc Casanova i Guillem Moral.

Tots actuen, canten i ballen durant les dues hores de durada del muntatge, que dirigeix Antoni Font. L’argument gira al voltant del rebombori que s’organitza per la història d’amor entre la filla de la família Addams, Dimecres, i un noi, Lucas, d’una família tradicional d’Ohio, als Estats Units.

El 2010 va ser quan es va estrenar en teatre musical a Broadway amb música i lletra d’Andrew Lippa i llibret de Marshall Brickman i Rick Elice. Aquest espectacle es segueix representant arreu del món amb diferents adaptacions. A partir del llibret original Nou 69 Teatre i La Nota Teatre han fet la seva adaptació i traducció al català que s’estrenarà al Cirvianum. Segons Font, aquest component inèdit era un requisit que es va buscar.

Els petits coneixen els dibuixos d’animació, les persones la voltant de la trentena "recordem les pel·lícules dels anys 90 i la gent més gran recordarà la sèrie de televisió". La coproducció entre les dues companyies ha permès barrejar una companyia professional i especialitzada en el teatre musical com La Nota Teatre amb una de teatre amateur com Nou 69 Teatre i aprendre de les dues realitats.

Els assajos van començar a l’abril del 2014 amb el suport d’Eva Mayo en el cant coral i Laura Panicot en les coreografies. A més, l’espectacle compta també amb més d’una vintena de persones rere les cametes. Font explica que "els nervis aniran venint" perquè "és una funció molt cansada, són 21 actors i no hi ha ningú que sigui un ‘florero’, tothom canta, balla i interpreta, les tres disciplines, i físicament és esgotador".

La funció dura "1 hora de text i 1 hora de música". Hi ha una "gran tecnologia" ja que l’escenografia "es mou i hi ha 21 micros sense fil, tenim focus robots..." Font comenta que "hem intentat fer tot el que ens demanava l’obra". Si tot això "va a favor és la perfecció, però reses una mica perquè no et vagi en contra".

L’estrena serà aquest divendres 10 a les 9 del vespre al Cirvianum. Dissabte 11 es repetirà en el mateix horari i diumenge 12 es farà una funció a les 6 de la tarda.

El cor, que està format pels avantpassats

Etiquetes:
Cultura