23 d'abril de 2024

La Setmana PIC, que s'inicia aquest divendres, celebra els 35 anys de la Fira de Sant Jordi

La Setmana Pic es dedica a l'Any Internacional de la Llum i es podrà veure una exposició de fotos sobre Llums i ombres

Arola Cumeras 15 d'abril de 2015 a les 17:38
Una imatge de la Fira de Sant Jordi dins la Setmana PIC del 2014
Aquest divendres comença la programació de la Setmana PIC de Manlleu, que s’allarga fins al 26 d’abril. S’hi engloben activitats impulsades per la Biblioteca, participacions de la Penya Flamenca o bé de l’Ateneu, com ara la primera activitat, un concert de Cèlia Pallí aquest divendres a la sala d’exposicions de Can Puget a les 10 del vespre.

Presentarà el seu disc I’ll be fine. L’entrada serà lliure perquè "partim d’una aportació econòmica que fa l’Ajuntament i diners que des de l’organització podem reunir". Al tram final, diumenge 26, es farà l'emblemàtica 35a fira de Sant Jordi, que es dedica a les entitats de Manlleu i la 10a fira del Joc. Els organitzadors confien que la participació sigui alta. Volen procurar que la fira d’entitats, la 35a Fira de Sant Jordi, "tingui continuïtat i vida".

Enguany es recupera la col·laboració de l’escola de ballet Maria Cinta, i "és positiu perquè la majoria de ballarines són del poble i ens interessa promoure les activitats que es fan a Manlleu". Serà diumenge 19 a les 12 del migdia a la sala d’acte del col·legi Puig-Agut. Dilluns 20 la biblioteca organitza la presentació del llibre Les tres reines magues: la història del meu país des de la mirada d’una dona, d’Esther Borràs. Dimarts, es farà l’hora del conte.

Divendres 24 serà el torn de la Tarda de jocs als barris, que es farà a la plaça Vilamirosa i a la plaça Llevant (al barri de la Coromina). Altres anys hi havia més entitats veïnals, com "l’any passat la de Gràcia" però enguany "no ha estat possible". El mateix dia 24 es fa la projecció d’una pel·lícula que comptarà amb un cinefòrum i gira entorn de fer-se gran. Serà a les 9 al Cinema Casal de Gràcia i ho organitza la Gent Gran del sindicat CCOO. Hi intervindran l’exprofessora Anna Piella i la cap d’Área d’Atenció a la Dependència del CHV Claude Protin.

Enguany, es dedica tota la Setmana PIC a l’Any Internacional de la Llum declarat per la Unesco. Facund Pérez és l’autor d’una exposició de fotos que es podrà veure a la Biblioteca del 17 al 30 d’abril, titulada Llums i ombres. Al Mercat Municipal hi haurà dues exposicions més, en col·laboració amb l’Afadip. Donoso explica que "no cal fer crítica, però l’Ajuntament ha organitzat moltes coses i també és un moment d’eleccions que fa que tot vagi de bòlit; estem una mica preocupats per si no ve tanta gent". Afegeix que "com més activitats es facin a la ciutat de Manlleu, millor".
Etiquetes:
Cultura