25 d'abril de 2024

Can Xaran de Manlleu rep un premi de la Generalitat com a establiment centenari

S'han reconegut 34 establiments centenaris i 25 de més de 150 anys

elter.net 16 d'abril de 2015 a les 13:56
Josep M. Anglada, regidor de Prom. Econòmica, Àlex Garrido, alcalde accidental, Artur Mas i Riel Tresserras, de la fonda
La Fonda Can Xaran de Manlleu, situada al carrer Vendrell, ha estat distingida per la Generalitat en els guardons que es destinen als establiments centenaris. El lliurament de premis es va portar a terme dimecres a la tarda al Palau de la Generalitat.

En aquesta edició, a més de fer un reconeixement a 34 establiments centenaris, la Generalitat també ha distingit la trajectòria de 25 establiments d’arreu del país amb més de 150 anys d’antiguitat. Can Xaran, és una fonda centenària, ja ha complert 126 anys, i plena d'història. Actualment és hostal i restaurant, amb un negoci de caire familiar, amb Riel Tresserras com a màxim responsable. De fet, a les parets del restaurant s’hi poden veure imatges del Manlleu del passat, i dels avantpassats de la família. La seva cuina és tradicional catalana i de mercat.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha subratllat aquesta tarda que "les perspectives que Catalunya i el comerç del país tenen per davant conviden clarament a l’optimisme", perquè, malgrat les dificultats que encara es mantenen derivades de la dura recessió dels últims anys, "les perspectives són prou sòlides i bones". Enguany, el Govern ha reconegut amb els Premis a la Iniciativa Comercial a 17 empreses i entitats que contribueixen a la consolidació del comerç urbà de proximitat a Catalunya.
Etiquetes:
Economia i empresa