27 d'abril de 2024

Tots fem Manlleu alerta que s'estan difonent pamflets de contingut racista

El cas podria tenir alguns paral·lelismes amb els fullets repartits a Vic abans de les eleccions del 2007

Arola Cumeras 16 d'abril de 2015 a les 17:18
Una imatge dels fullets que s'han repartit en alguns punts de Manlleu
L’entitat Tots fem Manlleu ha denunciat que aquesta setmana s’han estat repartint per la ciutat uns fullets de contingut racista. Un dels integrants d’aquesta entitat, Xevi Vilar, ha aclarit a Ràdio Manlleu que dilluns van fer-los arribar el pamflet que "té un redactat suposadament fet per una persona que s’autodenomina marroquí" i va difonent "rumors racistes" com ara que "els immigrants tenen totes les ajudes".

El redactat, complicat de desxifrar a causa dels nombrosos errors, arriba a l’extrem de dir que "tallaran el coll a tothom". Per Vilar, es tracta de rumors "falsos, que tradicionalment van difonent sectors d’extrema dreta i racistes".

Durant les eleccions del 2007 a Vic es va donar un cas similar. Es va poder demostrar que havia estat PxC de Vic que "havia difós uns pamflets o cartes similars" quan faltaven "també pocs dies per les eleccions" municipals. Segons Vilar, en aquell cas "una sèrie d’associacions ho van denunciar, es va provar que havien estat ells i un exregidor va ser condemnat 1 any i 5 mesos per incitació a l’odi".

En el cas de Manlleu de moment "no sabem qui pot haver estat, tenim sospites però no estan ben fonamentades; ho investigarem i si veiem que trobem els autors valorarem què fem i no descartem portar-ho al "terreny judicial". Cal estudiar "l’abast que ha tingut" i així sabrem si "fem una cosa o una altra".
Etiquetes:
Societat