27 d'abril de 2024

Vic serà la primera ciutat de Catalunya en desenvolupar una Àrea de Renovació Urbana

El període en el qual es desenvoluparà aquest ARU serà de 3 anys amb la possibilitat de ser prorrogable.

El Ter 4 de novembre de 2008 a les 18:46
El govern invertirà a Vic 3,4 milions d’euros per la rehabilitació i renovació d’habitatges en estat precari.
El govern invertirà a Vic 3,4 milions d’euros per la rehabilitació i renovació d’habitatges en estat precari. Aquesta inversió permetrà actuar en 178 habitatges, portant a terme la renovació de 98 habitatges i la rehabilitació de 80 més.

L’objectiu és actuar en diferents edificis degradats i condicionar-los com a habitatge social a través de l’empresa ImpulsVic. Aquest dimarts al matí han signat el conveni l’alcalde de Vic, Josep Maria vila d’Abadal, la ministra de Vivienda, Beatriz Corredor, i el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar.

L’àrea d’actuació està formada pel casc antic, les Adoberies, el barri dels Caputxins, el carrer de Sant Pere i el carrer de Sant Francesc. El període en el qual es desenvoluparà aquest ARU serà de 3 anys amb la possibilitat de ser prorrogable.

Segons l’alcalde Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, considera que un cop finalitzada aquesta actuació, més els dos plans de barris i el teatre, Vic es convertirà en la ‘capital de Catalunya’.

A banda dels 3,4 milions d’euros que aporta el ministeri de vivenda l’Ajuntament de Vic n’aporta 5.5, entre els quals hi ha una part que es finançarà a través del Pla de Barris Centre, i la resta per l’apropiació directa d’ImpulsVic, S.L.

L’acord s'ha signat aquest dimarts al matí a la seu del govern central a Barcelona