23 d'abril de 2024

317 persones participen a la marató de donació de sang de Manlleu

Les donacions havien baixat el 2014 i ara s'han recuperat un 10%

Arola Cumeras 21 d'abril de 2015 a les 16:12
Dos dels donants que van poder fer efectiu el seu gest solidari
Tots els donants es van apropar aquest dilluns fins a la sala d’exposicions de Can Puget per donar sang durant la Marató, que es va fer ininterrompudament de 10 del matí a 10 del vespre. Conxita Vilalta, voluntària del Banc de sang, explica que 287 van poder fer una donació efectiva de sang i els altres 30 van ser oferiments de persones que en aquell moment no varen poder donar-ne.

Ha comentat que "47 persones van donar sang per primera vegada", una de les xifres que considera "més positives". Vilalta aposta per fer aquesta mena d'activitats "el dissabte" perquè "sembla que la gent té més facilitats i més temps per venir". L’any passat, amb 260 bosses de sang recollides, "per ser un dissabte potser van considerar que era poc i ara s’ha volgut provar de fer-ho un dilluns". Fa 9 anys, es van superar les 400 bosses i "vam ser pioners a la comarca" però ara també s’organitza una quantitat "més gran" de maratons repartides en diverses poblacions.

En conjunt, segons Vilalta "el donant de Manlleu és fidel, estic molt agraïda i molt contenta". Ha remarcat "tots els que es van apropar, tant si al final van poder donar-ne com si no". Segons aquestes dades enguany s’han rebut un 10% més de donacions i un 15% més d’oferiments i persones que van donar sang per primera vegada respecte el 2014.

Els donants primer omplien un formulari

Els donants rebien un refrigeri per recuperar forces

Etiquetes:
Fires i festes