24 d'abril de 2024

L’expert Robert Logan centra la seva conferència en la comunicació mòbil i el sisè llenguatge

Segons Logan, els nous mitjans de comunicació 'tenen unes característiques comunes que fins ara no tenien els mitjans'

El Ter 4 de novembre de 2008 a les 20:49
A part del llenguatge, Logan també ha exposat la relació que hi ha entre els mitjans de comunicació i els seus efectes
El reconegut expert internacional en ecologia de la comunicació Robert Logan ha presentat, aquest dimarts al matí, la conferència “La comunicació mòbil i el sisè llenguatge” en el marc de l’e-week, setmana digital. La conferència s’ha portat a terme a l’aula Magna de la Universitat de Vic.

Logan ha fet un recorregut històric de la seva visió de l’ecologia dels mitjans i un repàs dels llibres que ha escrit com és el cas de les obres The Alphabet Effect” (1986), “The Sixth Language: Learning a Living in the Internet Age” (2000) o “The Extended Mind: The Origin of Language, the Human Mind and Culture” (2007). Segons ha explicat l’expert, el llenguatge “és la relació entre la comunicació i la informació i, per aquest motiu, el món de l’ordinador i internet ha creat un llenguatge nou”.

A part del llenguatge, Logan també ha exposat la relació que hi ha entre els mitjans de comunicació i els seus efectes. Aquest plantejament ha propiciat el desenvolupament de la idea que els mitjans actuals, anomenats 'new', estan canviant de manera espectacular els mitjans més tradicionals, com ara la ràdio, la televisió o el telèfon.

Segons l’expert, els nous mitjans de comunicació 'tenen unes característiques comunes que fins ara no tenien els mitjans'. Una d’aquestes característiques és que actualment 'un mitjà de comunicació pot viure i treballar conjuntament amb un altre'. Així, un mitjà 'pot ser complementari de l’altre i, per tant, són els propis mitjans els productors de nous mitjans'.

Setmana digital de Vic

Etiquetes: