25 d'abril de 2024

CiU de Manlleu vol convertir la ciutat en referent de realitat virtual amb el projecte Immersia

El projecte es començaria "des del punt de vista educatiu al Museu del Ter" i si creix es traslladaria a l'antic Sidney

Arola Cumeras 22 d'abril de 2015 a les 13:35
Benjamí Nieto, candidat de Ciu, a la banda esquerra, i Josep Maria Costa, investigador de la UVic, durant la presentació
Convertir Manlleu en una seu de les tecnologies de realitat virtual i la realitat augmentada a tot l'Estat Espanyol. És l’objectiu del projecte Immersia, un dels punts del programa de la llista de CiU que es va presentar aquest dilluns en un acte al Museu del Ter.

Es tractaria de crear una xarxa on s'implicarien sectors socials com l’educació, l’entreteniment, el sector empresarial, la formació universitària i la recerca. Josep Maria Costa, manlleuenc que resideix a Estrasburg, ho ha explicat, com a docent i investigador en tecnologies 3D. Afirma que seria "molt viable" perquè es duria a terme "en diferents fases". Proposen començar al Museu del Ter amb una inversió d’uns 75.000 euros, amb un punt de vista "atractiu i completament educatiu".

Segons Costa, si més endavant s’aconseguís la implicació de més inversors privats amb el suport públic es traslladaria en un espai més gran, l’antic Sidney Cinema, ja amb vocació "empresarial i també d’entreteniment, amb tecnologia molt avançada similar a la que es pot veure a Futuroscope", en aquest cas amb un pressupost que rondaria els "tres milions d’euros", segons el candidat de CiU Benjamí Nieto.

En el cas de l’edifici del Sidney, CiU afirma que té un contracte signat amb els propietaris del Sidney per tal de poder adquirir l’espai, que té uns 3.000 metres quadrats. Segons Nieto, tenen intenció de convertir Manlleu en un referent amb aquestes noves tecnologies.

Josep Maria Costa comenta que mantindran en tot moment "vincles entre França, UVic i l'Ajuntament de Manlleu" i que el projecte es complementaria amb "laboratoris de recerca i desenvolupament i empreses que crearien continguts". Segons Costa, tindrien molt suport extern i calcula que el curs 2016-2017 ja s’hi podrien vincular estudis universitaris en col·laboració amb la UVic. Aquestes mateixes empreses "buscarien el mercat existent a la Península Ibèrica i fer un intercanvi de clients amb les empreses que ja estan situades a França".

Amb Immersia es pretén "crear un atractiu molt important per Manlleu i la gent que s’hi hagi format pot acabar creant la seva pròpia empresa dins dels sector". Josep Maria Costa ha volgut deixar clar que "des del 2008 resideixo a Estrasburg per adquirir aquests coneixements, que bàsicament es troben a França i no tinc vinculacions polítiques amb cap partit". Considera que "qui ha escoltat més seriosament la proposta ha estat en Benjamí, que va dir clarament en veure el projecte que és el que convenia per transformar Manlleu, crear feina i atracció turística i situar la ciutat al mapa". Opina que el projecte "es pot fer si governa CiU en solitari però també si pacta amb algun altre grup, ja que no pot ser que es descartin bones propostes si es governa per al poble".
Etiquetes:
Política Municipal