26 d'abril de 2024

La plaça de Manlleu, curulla de llibres, roses i infants per Sant Jordi

Autors locals com Glòria Llobet, Pep Molist, Sergi Oliva, Jacint Sala, Anna Masnou o Joan Arimany, bones propostes

Arola Cumeras/ACN 23 d'abril de 2015 a les 11:05
Les parades de llibres i roses han estat bullint d'activitat aquesta jornada
Una jornada assolellada acompanya la 53a edició de la Fira del llibre i de les flors de Manlleu, a la plaça Fra Bernadí, amb parades de venda de llibres i roses. A les 10 del matí ha començat el concurs de dibuix per als alumnes dels centres de primària i secundària.

A la tarda, a 2/4 de 4, es fa la cloenda del curs Sardana a l’escola, on es veuran ballar mig miler de nens i nenes. A 2/4 de 6 es farà el lliurament dels premis, a l’espai Express de la plaça. A les 6, es podrà sentir una audició de sardanes amb la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

La manlleuenca Anna Masnou és una de les opcions d'autors locals que han sortit aquest 2015 i es pot trobar a les llibreries aquest Sant Jordi. Masnou, psicòloga de formació, va començar una campanya de micromecenatge a través de Verkami per publicar la seva novel·la autoeditada ‘Swing Club: Deixa’t endur per la música’. El poeta Jacint Sala ha tornat a les llibreries amb Vella tardor, que és una reflexió sobre "què hi ha més enllà de l’obligació a què estàs sotmès". Joan Arimany amb el llibre sobre els Tonis de Manlleu o la poesia de Sergi Oliva també són bones idees per regalar d’autors locals.

Aquest Sant Jordi arriba precedit pels pronòstics optimistes de llibreters i floristes. Venedors de llibres i de roses auguren un creixement respecte el 2014, especialment significatiu en el cas de les roses, que l'any passat van caure un 5%. La reducció de l'IVA als productes florals i el repunt general del consum fan que el Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya esperi vendre 7 milions de roses, és a dir, fins a un 20% més que l'any passat. Al seu torn, el Gremi de Llibreters confia en mantenir la tendència de l'últim Sant Jordi, amb un nou creixement del 5%, 1,5 milions de llibres venuts i una facturació que s'apropa als 20 MEUR habituals abans de la crisi.

Gran ambient a la plaça Fra Bernadí de Manlleu

Etiquetes:
Cultura