24 d'abril de 2024

Algú com tu, de Xavier Bosch, llibre més venut per Sant Jordi, també a Manlleu

Entre els autors locals, es van vendre obres de Sergi Oliva i de Glòria Llobet

Arola Cumeras 24 d'abril de 2015 a les 17:07
Les parades de llibres i roses van registrar una gran afluència de públic a la plaça Fra Bernadí
Bon nivell de vendes de llibres i de roses, aquest Sant Jordi, que recupera xifres respecte anys anteriors. El somriure dels llibreters delatava divendres matí la millora. En general, a Osona s'ha seguit la mateixa tendència que la resta del país i Algú com tu de Xavier Bosch i És l'hora dels adéus de Xavier Sala i Martín, han estat els llibres més venuts en català, mentre que en castellà s'ha imposat Maria Dueñas i el cuiner Jordi Cruz.

Des de la Llibreria Contijoch, Fina Sala considera que "potser no es va vendre gaire més el mateix dia, però tres dies abans ja es notava un augment de vendes i en conjunt va anar molt bé".

Després del llibre de Xavier Bosch Algú com tu, es va vendre Un any i mig, de Sílvia Soler, i El món blau, d'Albert Espinosa. El quart més venut a la llibreria Contijoch va ser Mariona, de Pilar Rahola i en cinquena posició Cremeu Barcelona.

En no ficció, el més venut va ser La puta història de Catalunya de la iaia, de Jofre Martell. En segona posició va ser el llibre de Xavier Sala i Martín. Van destacar les vendes del llibre de poesia de l'autor manlleuenc Sergi Oliva, Fins l'últim alè de la teva ombra que "es va vendre bastant i va influir que va fer presentació i va signar" i de Rodamón, una volta al món en bicicleta, de Xavi Narro.

En castellà, en ficció el primer ha estat El tesorero, el còmic d'Ibáñez, Hombres buenos, d'Arturo Pérez-Reverte i La templanza, de María Dueñas. En l'àmbit juvenil, "es va vendre bé" l'obra de Glòria Llobet El talismà de la reina Abdelàzia. Segons la Llibreria Marisa, on comparteix el rànquing a grans trets, altres llibres amb èxit, en català, han estat Olé tu, d’en Peyu o bé Córrer per pensar i sentir, de Francesc Torralba.
Etiquetes:
Cultura