26 d'abril de 2024

Comença el Festival Internacional de Cinema de Muntanya i Aventura de Torelló, que redueix el nombre de films i sessions

El certamen aquest any homenatja a Norman Günter Dyrenfurth, cineasta polonès de Hollywood durant els anys 50 i 60

El Ter 5 de novembre de 2008 a les 12:54
Imatge del film '7paredes, 7 continentes'
Torelló comença avui la 26ª edició del Festival Internacional de Cinema de Muntanya i Aventura de Torelló. El certamen es celebrarà entre el 14 i el 23 de novembre al Teatre Cirvianum. Després de l’edició de l’any passat, la Fundació del festival ha decidit fer una sèrie de canvis. Un dels més importants és que s’han disminuït el nombre de films participants i de sessions.

Un 47% dels films són sobre alpinisme i un 19% sobre esports i ecologia. El Festival donarà més protagonisme als realitzadors i molts d’ells seran presents en la presentació del film. També s’ha reforçat la vessant cinematogràfica de les pel•lícules. El certamen també ha canviat el format dels homenatges amb un acte més senzill i un film sobre l’homenatjat, que aquest any és Norman Günter Dyrenfurth, cineasta polonès de Hollywood durant els anys 50 i 60.

Tres dels films que es projectaran són estrenes mundials. Es tracta de la canadenca ‘Arbitrary winter’ i les catalanes ‘Inclinacions’ i ‘L’altra cara de la forca’. També es manté la sessió Neu Extrem amb films d’esports sobre neu. En total es repartiran 9.000 euros en premis distribuïts en nou categories. També es lliurarà el quart Premi Caixa Sabadell de periodisme, dotat amb 1.200 euros, on s’han presentat 26 treballs entre les dues categories. El cafè-xerrada comptarà amb els francesos Jean i Pierre Ravier i hi haurà una exposició sobre l’alpinista Sir Edmund Hillary, que va morir el 10 de gener del 2008 i va ser el primer escalador de l’Everest. També hi haurà una mostra sobre els cent anys d’esquí a Catalunya.

Un moment de la presentació del festival aquest dimecres a Torelló

Imatge del film 'Miracle on Everest'

L'homenatjat d'enguany és Norma Günter Dyrenfurth

Etiquetes:
Cultura