26 d'abril de 2024

Els Obama d'Osona viuen de manera especial l'elecció del candidat demòcrata als EUA

Marga Obama, de 28 anys, de Tona i que treballa a Manlleu, n’és un exemple

El Ter 5 de novembre de 2008 a les 13:42
Marga Obama descarta tenir cap relació de parentesc amb el president electe del Estats Units
Barack Obama és el nou president electe dels Estats Units. El candidat demòcrata s’ha imposat en les eleccions presidencials al candidat republicà, John McCain. Les eleccions han estat viscudes amb molt interès a tot el món, però de manera una mica especial a Osona, on curiosament quatre persones que hi viuen porten el cognom del nou president dels Estats Units.

Marga Obama, de 28 anys, de Tona i que treballa a Manlleu, n’és un exemple. Ella mateixa va quedar sorpresa quan fa uns anys va assabentar-se a través del seu pare que un senador per Illinois portava el mateix cognom que la seva família, un fet que reconeix que li fa certa gràcia.

Aquesta osonenca és una de les catalanes que porta el popular cognom conjuntament amb els seus tres germans i el seu pare. A Catalunya hi ha fins a 39 persones que tenen com a primer cognom Obama. D'aquestes, segons dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya, 26 viuen al Barcelonès. A Catalunya també hi ha 14 persones que es diuen Obama de segon cognom. Alguns dels Obama catalans esperen que en cas de victòria el polític nord-americà respongui a les esperances dipositades. A Tona esperaven abans de saber el resultat de les eleccions que si Obama era escollit president, com ha succeït, ho fes bé.

Tot i que sempre pot picar la curiositat, Marga Obama veu del tot improbable qualsevol relació de parentesc amb el polític nord-americà i candidat a la presidència dels Estats Units. El seu pare procedeix de Guinea Equatorial d'on va marxar de molt jove per venir 'a estudiar a un internat'. En el cas de Barack Obama la seva ascendència africana prové de Kenya.
Etiquetes:
Societat