25 d'abril de 2024

Manlleu acull el Fòrum d'Escoles Verdes d'Osona i el Ripollès

Els alumnes han creat un hotel d'insectes, que s'emportaran al centre perquè sigui beneficiós per als horts

El Ter 29 d'abril de 2015 a les 13:50
Una imatge d'alumnes participants al Museu del Ter de Manlleu
Aquest dimarts al matí Manlleu ha acollit el Fòrum d’Escoles Verdes d’Osona i el Ripollès. La trobada territorial ha agrupat més de 100 persones procedents de 28 centres que participen al programa d'escoles verdes. Al fòrum hi han participat alumnes i professorat de centres educatius dels diversos cicles, des d'escoles bressol fins a instituts.

El tema central de la trobada ha estat el coneixement del medi i de l’entorn, segons han explicat els organitzadors, l’empresa Viladrau Educació. Els alumnes han el matí esmorzant tots junts per llavors continuar amb l'intercanvi d'experiències (presentació d'un projecte de medi ambient per escola). Ja per acabar han fet una activitat consistent en la construcció d'un hotel d'insectes (pensat per atraure insectes beneficiosos per l'entorn en general i per l'hort en particular) que s'enduran a cada centre, segons Lluís Pagespetit, un dels organitzadors.

El fòrum ha previst diverses activitats i espais per a l'intercanvi d'experiències i s'ha fet simultàniament a dos espais, un per al professorat, situat al Casal Cívic Frederica Montseny i un altre per a l'alumnat, que s'ha fet al Museu del Ter. Lluís Pagespetit, de l’empresa viladraueducació.com, que és el coordinador d’escoles verdes a la comarca i qui ha organitzat el fòrum, assegura que aquestes trobades són vitals per compartir experiències.

De Manlleu hi han participat els cinc centres que s'inclouen en aquest programa: l'escola bressol Els Picarols, l'escola Pompeu Fabra, l'escola Quatre Vents, l'Institut Antoni Pous i el col·legi La Salle. El programa dirigit al professorat ha inclòs la conferència "L'entorn, espais d'aprenentatge i ambientalització curricular. Tres contextos tres situacions", a càrrec de Miquel Sala, del Camp d'Aprenentatge del Bages. Llavors, s'ha continuat amb un treball per grups sobre l'ús d'espais propers per a l'aprenentatge. El fòrum de professors i alumnes ha acabat amb un plenari a cadascun dels espais i amb un dinar de germanor a l'Arborètum.
Etiquetes:
Ràdio Manlleu