27 d'abril de 2024

Gastromuseus 15, la nova marca dels museus de la comarca d'Osona

L'han creat en motiu del Dia Internacional dels Museus que es celebra aquest cap de setmana

G. Francàs/ A. Cumeras 16 de maig de 2015 a les 14:43
Per un preu de 15 euros s'oferirà l'entrada a un museu i un dinar o sopar (foto: osonaturisme)
L’edició del dia internacional dels museus d’aquest any arriba amb una novetat a la comarca. A la tradicional jornada de portes obertes de tots els museus aquest any s’hi ha afegit la creació de la marca Gastromuseus 15. En les altres edicions normalment cada museu organitzava la seva activitat i ensenyava la seva joia independentment.

Aquest any però, amb la marca Gastromuseus 15, "s’inclourà un paquet de visita al museu més allotjament o dinar a un restaurant adherit a la campanya amb un preu de 15 euros" ha explicat el responsable de comunicació del Museu del Ter, David Rebollo.

Concretament, 11 museus de la comarca formen part d'aquesta marca. En el cas de Manlleu els restaurants Sambucus i Rusinyol s’han adherit a la campanya i en canvi, cap allotjament, ja que no n'hi ha a la ciutat. La joia que han triat des del museu és una carda, un objecte característic del món preindustrial de la filatura del segle 19 que diferents masies la feien servir per pentinar la llana. Rebollo ha explicat que "estem molt contents perquè aquest nou objecte formi part de la col.lecció del museu".

El museu del Ter estarà obert de les 10 a les 2 del migdia i a més, aquest diumenge a les 12 del migdia hi haurà una visita teatralitzada de l’esperit del Ter. També diumenge s'ha organtizat una trobada d'orquídies a les 10 del matí que és la tercera activitat del programa de sortides gratuïtes.
Etiquetes:
Cultura