27 d'abril de 2024

Vic acull una nova edició de la Setmana de Cinema Espiritual

La Setmana de Cinema Espiritual té una clara voluntat pedagògica.

El Ter 5 de novembre de 2008 a les 20:51
'Cometas en el cielo' és una de les pel.lícules que es projecta
Les projeccions tenen lloc a L’albergueria, el Centre de Difusió Cultural del Bisbat de Vic. Les sessions de matí estan adreçades als escolars, però també hi ha sessions de tarda obertes a tothom. S’ofereixen films molt diversos, com ‘Disparando a perros’, ‘Spiderman-3’ o ‘Cometas en el cielo’. La programació s’ofereix entorn un fil conductor. Enguany el lema és l’altra mirada.

La Setmana del Cinema Espiritual va sorgir a Barcelona l’any 2004. Després de quatre edicions l’acollida favorable que va tenir inicialment l’activitat per part del públic ha anat augmentant any rere any, consolidant-se com una activitat estable important i esperada anualment per tothom. Per a l’edició de Vic hi ha més de 1.600 inscripcions.

Les sessions per a joves van acompanyades de l’elaboració de guies didàctiques, una presentació inicial i un comentari amb possible debat al final de cadascuna d’aquestes sessions i un treball de la guia didàctica a l’aula.

La Setmana de Cinema Espiritual té una clara voluntat pedagògica. A través d’aquestes sessions es vol ensenyar a aprendre a opinar sobre els diferents temes que s’oferiran, assolir els valors que quedaran reflectits en les diferents pel•lícules, cercar els valors i expressions espirituals de l’ésser humà, fomentar l’esperit crític i educar la sensibilitat envers el llenguatge audiovisual.
Etiquetes:
Cultura