26 d'abril de 2024

El ple de Manlleu aprova per unanimitat l'adquisició dels actius del pàrquing i de la zona blava

La concessió s'ha prorrogat per tres mesos amb l'empresa que ara s'encarrega de la gestió, D'Ausa

Clàudia Furriols 20 de maig de 2015 a les 17:45
El ple de Manlleu, el darrer que presideix l'alcalde, Pere Prat
El ple final del mandat va quedar marcat pels comiats i agraïments de tots els regidors i regidores. Agraïments especialment cap a l’alcalde els darrers 12 anys, el republicà Pere Prat, que es va acomiadar també del consistori. Abans dels comiats el ple d’aquest dimarts va aprovar per unanimitat que la gestió del pàrquing de la plaça Fra Bernadí i de la zona blava passi en mans de l’Ajuntament.

Malgrat a l’últim ple ja es va donar per fet la resolució no va poder ser posada en votació ja que no es va ser a temps de fer-la entrar per urgència a l’ordre del dia. Pere Prat va explicar que la decisió respecte la gestió de la zona blava la deixa en mans del "proper consistori" que serà escollit a les urnes aquest proper diumenge 24 de maig. Tot i així Prat va afirmar que creu que "es poden reduir les zones blaves però no tancar-les totes".

L’Ajuntament pagarà 118.500 euros anuals, en concret seran "105.000 durant 20 anys i després 13.500 durant 10 anys". El cost total és de 2,23 milions, mentre que "totes les actuacions han valgut més de 9 milions". Prat també va explicar que mentre es decideix si l’Ajuntament gestiona el pàrquing directament o es fa una concessió han adjudicat la gestió provisional a l’empresa D’Ausa Gestió d’Aparcaments, amb Xavier Cervera com a responsable, que ja és qui tenia la concessió fins ara.

Per un període "de tres mesos" s’ha renovat el contracte amb l’empresa "a l’espera que la propera corporació decideixi". Serà una concessió temporal de tres mesos que tindrà al darrere una comissió tècnica de l’Ajuntament que en farà el seguiment. Un cop transcorreguts aquests mesos el nou consistori haurà de decidir si ho gestiona directament o si es continua amb la concessió. Des de Convergència i Unió, Jordi Godayol, va aplaudir l’acord afirmant que "Manlleu recupera dos recursos molt preuats per encarar-los a les necessitats dels seus ciutadans".

Prat va insistir en "la bona gestió i molt discreta de l’equip de govern" sobre la qüestió. En el ple també es van debatre quatre resolucions relacionades amb les indemnitzacions per les expropiacions forçoses a la zona de l’escola bressol "Picarols" i el CEIP "4 vents". Unes indemnitzacions pels propietaris dels terrenys que tindran un cost total de 582.000 euros que de moment haurà de pagar l’Ajuntament de Manlleu. Es va afirmar que es recuperaran els diners un cop el pla urbanístic corresponent sigui aprovat. Prat va voler agrair els propietaris "la seva predisposició per la cessió dels terrenys". Els quatre punts van ser aprovats per unanimitat.

Un cop tancats tots els punts de l’ordre del dia va arribar el moment dels comiats i els agraïments. Un per un tots els regidors i regidores, excepte Pep Mas i Àlex Garrido, van dirigir unes paraules als seus companys i companyes de consistori. Tots es van mostrar molt satisfets i contents del seu pas per l’Ajuntament de Manlleu. Tots van destacar el bon ambient que s’ha viscut al consistori aquests últims anys i les amistats que s’han forjat, deixant de banda el color polític.

La regidora Mercè Puntí (CiU) es va acomiadar desfent-se en elogis cap a Pere Prat. Josep Suriñach, va afirmar que aquests últims quatre anys des de CiU han donat " estabilitat" a l’Ajuntament malgrat formar part de l’oposició. Pere Prat va tenir també els seus minuts per acomiadar-se fent un repàs de tots els seus anys d’alcalde de Manlleu i mostrant-se molt agraït a totes les persones que l’han acompanyat en un camí que en alguns moment no ha sigut fàcil. Per resumir el seu mandat va voler utilitzar una frase que el caracteritza: "pocs fressa i molta endreça".

En el torn de preguntes del públic Laura Generó, segona a la llista de la CUP a les eleccions municipals de diumenge, va aplaudir la decisió d’haver deixat l’estelada a la façana de l’Ajuntament afirmant que amb la "desobediència civil aconseguirem la independència". Va mostrar el seu suport a l’Ajuntament davant d’aquesta decisió. També va demanar la situació actual a l’oficina local de l’habitatge i el regidor, Pep Mas va contestar-li que continuen "assolint els objectius marcats i prestant des de l’oficina la totalitat dels seus serveis, cosa que pocs ajuntaments estan fent".

Una imatge de l'equip de govern d'ERC i ICV

El grup de CiU, principal partit de l'oposició

Els regidors no adscrits que havien format part del PSC

Els regidors no adscrits que havien format part de PxC

Etiquetes:
Política Municipal