26 d'abril de 2024

El Museu del Ter de Manlleu impulsa el Dia del Peix Viatger

Molts dels peixos autòctons estan en regressió, entre altres per la mala connectivitat dels rius i aiguamolls

Arola Cumeras 22 de maig de 2015 a les 13:41
El cartell que promou la jornada a Manlleu
La Fundació Catalunya – La Pedrera (Barcelona) i el Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis del Museu del Ter s'han unit per coordinar el Dia Internacional del Peix Viatger, aquest dissabte a tot Catalunya.

En concret, a Manlleu s’organitza una sortida naturalista fins a la rampa de peixos de la resclosa de la Teula de Manlleu. Aquesta rampa, per ara, és la més gran de Catalunya. Allà es farà una pesca científica, a continuació els participants determinaran, mesuraran i, pesaran els peixos capturats i s'avaluarà el seu funcionament. També s’explicarà la seva biologia i la importància de les seves migracions. Marc Ordeix, el coordinador del CERM, ha explicat que aquesta mobilitat és essencial per a la reproducció dels peixos.

A Catalunya hi ha unes 32 espècies autòctones de peixos que viuen, com a mínim part del temps, als rius i aiguamolls. Molts dels peixos autòctons estan en regressió, afectats per la sobreexplotació de l’aigua, la competència amb les espècies invasores i, sobretot, per la mala connectivitat dels rius i aiguamolls.

Es descobriran els peixos del curs mitjà del riu Ter, quines migracions fan, quins obstacles troben i les accions que es poden fer per ajudar-los. La sortida serà demà a les 10 del matí al Museu del Ter i és gratuïta, però es recomana apuntar-se prèviament.
Etiquetes:
Societat