26 d'abril de 2024

La transició democràtica en una exposició temporal al Museu del Ter

Es tracta d’un homenatge a tots els qui van participar en aquest canvi de la dictadura a la democràcia

G. Francàs 22 de maig de 2015 a les 21:42
La mostra es podrà veure fins el 28 de juny
El Museu del Ter acull l’exposició temporal "Catalunya en transició" impulsada pel Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya. L’exposició es centra en la dècada dels 70, en els anys de transició de la dictadura a la democràcia.

Es tracta d’un homenatge a totes les persones que van donar el millor de si, fins i tot alguns la vida, per facilitar el canvi d’un sistema polític democràtic que garantís els drets humans i les llibertats anhelades, tant individuals com col.lectives. El tècnic del Museu del Ter, Pere Casas ha explicat que "es vol fer memòria d'aquests fets que ara farà 40 anys que van passar, concretament, del 1971 al 1980".

A l’exposició es podran veure 20 plafons dividits en 6 blocs que engloben diferents temes com la cultura, la llengua, els moviments socials, les primeres eleccions, el restabliment de l’autogovern a Catalunya i les manifestacions que hi van haver. Hi haurà fotografies "conegudes i d'altres que no ho són tan i que són molt impressionants".

Casas ha remarcat que l’exposició "conté molta informació per a tots els que vulguin ampliar els seus coneixements del tema i que és un anàlisi aprofundit i crític de la transició". La mostra es podrà veure fins el 28 de juny al Museu del Ter.
Etiquetes:
Societat