27 d'abril de 2024

Dinou empreses d'Osona formen una nova associació comarcal que agrupa societats del sector de les TIC

Fins ara les empreses TIC de la comarca d'Osona es coneixien, però no tenien contacte

El Ter 6 de novembre de 2008 a les 11:41
Un dinar va servir com a punt de trobada per l'associació
Els impulsors van presentar aquest dimecres el seu projecte al Secretari de Telecomunicacions i Societat de la informació Jordi Bosch en una trobada promoguda dins dels actes de la Setmana Digital de Vic. Meritxell Feu, de l'empresa Informàtica Feu, diu que l'objectiu de la nova entitat ha de ser impulsar 'els nous reptes' que com a empreses TIC d'Osona a 'nivell individual no podríem assumir'.

Feu diu que, fins ara, les empreses TIC de la comarca d'Osona es coneixien però no tenien contacte. Assegura que les empreses es veien com a 'competència' però que un cop s'han assegut a la mateixa taula han demostrat que hi poden haver 'moltes col·laboracions conjuntes'. Inicialment a totes les empreses que se'ls ha proposat formar part de la nova associació han acceptat, cosa que demostra que era una iniciativa 'necessària' perquè les TIC acabin sent un sector 'molt fort' a nivell d'Osona.

El Secretari de Telecomunicacions i Societat de la informació, Jordi Bosch, valora molt positivament la iniciativa de l'associació. Per a Bosch és 'imprescindible' i 'necessari' aquest tipus d'associacions davant el repte de la globalització. El responsable polític diu que el perfil de les empreses catalanes és el d'activitats petites i mitjanes, ja que pel seu desenvolupament tecnològic és bo que es faci 'a través de petites i mitjanes empreses catalanes i millor si són de la pròpia comarca'. Bosch diu que la nova associació pot ser un bon interlocutor per la seva institució per compartir i debatre 'les idees i tendències' que es plantegen desenvolupar. El secretari de telecomunicacions ha anunciat un conveni de col·laboració amb la nova entitat quan es constitueix oficialment.

La nova entitat ha nascut a instàncies del IMPEVIC, l'institut de promoció econòmica de Vic. El seu president, Josep Burgaya, destacava que l'associació és 'una especial bona noticia' perquè es demostra com un sector 'emergent' i de 'futur' que empreses d'un sector 'estratègic' impulsin iniciatives conjuntes. Entre els projectes que Burgaya ha citat durant l'acte per mostrar l'interès de la ciutat en la tecnologia hi ha la creació d'un nou espai conegut com 'City Lab' o el desenvolupament d'un parc tecnològic.

Josep Burgaya amb el secretari de Telecomunicacions i societat de la informació, Jordi Bosch

Etiquetes: