26 d'abril de 2024

Àlex Garrido (ERC): "Hem començat els contactes amb tots els partits i no descartem governar en minoria"

Garrido afirma que “les primeres trucades no van en el sentit de parlar de pactes sinó d’intercanviar impressions"

Arola Cumeras 26 de maig de 2015 a les 13:43
Àlex Garrido, durant la campanya electoral, en una entrevista a Ràdio Manlleu
L’alcaldia pot dependre dels pactes, i ERC, la força guanyadora, ja ha començat els contactes amb la resta de partits per mirar d’arribar a algun acord. Àlex Garrido ha confirmat aquest dimarts a Ràdio Manlleu que tot just aquest matí ja ha començat una ronda de trucades a totes les forces polítiques i que no descarten governar en minoria, amb els 7 regidors obtinguts, quan la majoria està situada en 11.

Garrido ha confirmat que han començat "els primers moviments" i es proposa "parlar amb totes les forces polítiques, entre demà i dijous ho haurem fet". S’han de produir "reunions i trobades". Garrido afirma que "les primeres trucades no van en el sentit de parlar de pactes sinó d’asseure’ns i tenir un primer intercanvi d’impressions".

El líder d'ERC ha afirmat que no li consta que altres forces estiguin mirant d'arribar a acords i formar majories. Diu que "no és el que m’arriba i en tot cas som la llista més votada i penso que ens pertoca a nosaltres iniciar aquests moviments de converses". En tot cas, considera que "hi ha victòries clares i històriques" com que "de 21 regidors a l’Ajuntament, 16 són de forces polítiques de l’esquerra".

Es mostra partidari de fer "acords importants" i apunta que "hem de buscar l’entesa, des d’abans de començar la campanya tenim clar que volem sumar i que qui vulgui pugui participar". Podria ser "sumar estant en minoria", remarca per no esvair la incògnita, i ara "es tracta d'escoltar les valoracions d’altres forces; en aquest sentit sumar pot voler dir moltes coses".
Etiquetes:
Política Municipal