27 d'abril de 2024

Més de 500 escoltes es reuneixen a Manlleu i construeixen la seva "illa" ideal

Han afirmat que “a Manlleu hem notat que tothom s’hi ha bolcat i ha col·laborat”

Arola Cumeras 26 de maig de 2015 a les 16:29
Una imatge de la trobada multitudinària d'escoltes
De divendres a diumenge es va fer a Manlleu una trobada d'escoltisme i guiatge organitzada per la Demarcació de l’Alt Ter de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya. En total, van ser més de 500 participants procedents dels 9 agrupaments escoltes i guies. En alguns moments es va arribar als 700, per la visita i col·laboració de famílies.

Els participants formen part dels Agrupaments Escoltes i Guies de Manlleu, Campdevànol, Torelló, Sant Pere de Torelló, Vic i Seva. La trobada va anar "molt bé, ens va acompanyar molt el temps i en fem una valoració molt positiva", segons Marta Miarons, una de les comissàries de la Demarcació de l’Alt Ter.

Segons Miarons, l’acampada a la zona de la pista d’atletisme "era molt bonic de veure i va ser una experiència tenir les tendes a prop del poble, quan estem més acostumats a estar al mig de la muntanya". El GDT, la PAH, Sant Tomàs o el Casal Boira Baixa, entre d’altres, van explicar la seva tasca.

El ‘leit motiv’ de la trobada era elaborar un món ideal, una mena "d'illa escolta, de la qual els petits van fer mapes i els més grans en van pensar les normes i lleis". Segons Miarons, s’adiu amb el fil conductor de l’entitat, amb la missió de "treballar per la transformació social i educar els infants i joves amb esperit crític per poder construir i incidir en el seu entorn".

Han afirmat que "a nivell de Manlleu hem notat que tothom s’hi ha bolcat i ha col·laborat". Diumenge al matí "va haver-hi la taula executiva de l’entitat, amb els presidents, i l’alcalde en funcions, Pere Prat i el regidor Àlex Garrido i això ens dóna visibilitat, un dels nostres objectius".

L’entitat ja es prepara per la trobada que es realitzarà el 2017 a Tàrrega i que es preveu que agruparà més de 12.000 persones.

La zona d'acampada a Manlleu

Una de les trobades a la plaça Fra Bernadí

Etiquetes:
Societat