26 d'abril de 2024

General Cable suprimirà 290 llocs de treball, un terç de la plantilla

La mesura afectaria 140 treballadors a Manlleu

ACN/elter.net 27 de maig de 2015 a les 09:06
Una imatge d'arxiu de l'empresa de Manlleu
La multinacional General Cable ha presentat un pla d'ajust que pretén acomiadar 290 llocs de treball repartits entre els diferents centres que la companyia té a Catalunya, una xifra que representa un terç de la plantilla.

L'afectació per plantes seria variada. La pitjor part se l’emporta la de Manlleu, on es volen suprimir 140 llocs de treball. S’eliminarien 128 treballadors a Abrera, 10 a Montcada i Reixach i 15 a les oficines centrals de Barcelona.

Des de Comissions Obreres han rebutjat el pla d'ajust i consideren que la mesura és "desproporcionada". El sindicat ha exigit a la multinacional que retiri els acomiadaments i reclama que s'assegui a negociar una solució que garanteixi l'ocupació i la continuïtat del projecte industrial.

Segons ha informat Comissions Obreres en un comunicat, la plantilla de General Cable ja ha hagut d'assumir "un important esforç en els darrers anys", amb un ajust salarial l'any 2012 per evitar un expedient, i la sortida de 200 treballadors de la companyia l'any 2010. Segons han confirmat fonts del comitè d'empresa a Ràdio Manlleu, els treballadors van rebre la notificació dels futurs acomiadaments aquest dimarts i de moment estan treballant i a l'espera de més novetats.
Etiquetes:
Economia i empresa