25 d'abril de 2024

La VIII caminada del GDT serveix per estrenar un nou tram del Camí Vora Ter

Es van unir a peu les comarques d'Osona i el Ripollès

elter.net 27 de maig de 2015 a les 10:54
Una imatge de la caminada impulsada pel GDT
Diumenge passat, el Grup de Defensa del Ter va organitzar la VIII Caminada del GDT amb la col·laboració del Club Excursionista de Ripoll, el Club Excursionista de Sant Quirze de Besora i el Grup Excursionista de Manlleu.

Un dia molt lluït va acompanyar el centenar de persones que van fer els 18 kilòmetres. Enguany, la caminada va arrencar a les 9 del matí a l'estació de tren de Ripoll i va recórrer el Camí Vora Ter - GR 210 resseguint el riu el més properament possible, fins a Sant Quirze de Besora.

En el transcurs del matí van haver-hi diferents avituallaments amb productes ecològics i de proximitat. També es va procurar que l'accés a la caminada es pogués fer amb transport públic, mantenint així l'esperit sostenible que vol difondre el Grup de Defensa del Ter en les seves activitats.

Aquest nou recorregut és el sender de Gran Recorregut que uneix el Ripollès i Osona. Fins a l’actualitat, l’enllaç entre aquestes dues comarques es feia per camins ja existents que s'allunyaven del riu. Aquest ha estat un pas més, doncs, cap a l’homologació del sender complet, des d’Ulldeter fins la desembocadura.

El GR 210 és un dels senders que el GDT va idear i homologar el 2002 i del que actualment realitza el manteniment i la gestió d’alguns dels trams. Aquest camí, que ressegueix el riu Ter en la seva zona de servitud pública, és el resultat d’un projecte del grup per tal d’apropar les persones al riu, contribuint a la sensibilització cap aquests espais de gran valor natural i ecològic.
Etiquetes:
Societat