26 d'abril de 2024

Cinc equips de La Salle de Manlleu es classifiquen per a la final estatal de la Mathleague

Una trentena de persones es desplaçarà dissabte cap a Saragossa

Arola Cumeras 28 de maig de 2015 a les 13:51
Una foto de família d'alumnes i professors participants
Cinc equips d’alumnes de La Salle Manlleu participaran el proper dissabte 30 de maig a la final estatal del concurs Mathleague European. Es tracta de la fase presencial del concurs que tindrà lloc a la Universitat San Jorge de Saragossa i es desenvolupa en un format anomenat Mathleague TV.

La nova fase arriba després d'un apartat de classificació per internet, en què s’han resolt 15 proves matemàtiques en anglès. Mathleague és una competició de matemàtiques internacional organitzada per la Fundació Talent matemàtic i científic i Wolfram Research, que té com a objectiu detectar i potenciar alumnes amb talent matemàtic.

El coordinador d’ESO de La Salle, Josep Guardia, ha explicat que es van animar a participar-hi per primera vegada perquè des de Batxillerat van tenir notícia del concurs i van trobar-lo interessant. Els equips de Secundària estan compostes per un alumne de cada curs i un professor. A Batxillerat també hi ha 5 components, "dos alumnes de primer, dos de segon i un professor". Dissabte "marxarem unes 30 persones en autocar cap a Saragossa".

Guardia, que és professor de Matemàtiques i de Ciències, aclareix que els enunciats dels problemes són en anglès i han de ser alumnes que tinguin bones capacitats en les dues disciplines. Segons Guardia, han quedat molt gratament sorpresos dels bons resultats del centre perquè "en ser el primer cop, no teníem expectatives". En aquesta edició hi han participat 927 escoles, amb 3.854 equips i 12.216 alumnes d’arreu d’Espanya. Des de La Salle Manlleu els 3 equips d'ESO i els 2 de Batxillerat han quedat classificats entre els 15 millors equips estatals en la seva categoria.

L’equip de professors ha afirmat que està orgullós de la motivació que han mostrat els alumnes i l’esperit de col·laboració i la cohesió que hi ha hagut entre tots ells. Diuen que estan contents del vincle creat entre alumnes de batxillerat i ESO. Si es classifiquen en aquesta final, després haurien de participar en una final europea "i més endavant la final global que és a la Xina; ja estem fent bromes sobre això".
Etiquetes:
Ràdio Manlleu