25 d'abril de 2024

El Tripijoc de Manlleu impulsa activitats assistides amb cavalls

Tots els nens i nenes han mostrat molt bona predisposició, actitud i motivació envers les activitats

elter.net 29 de maig de 2015 a les 11:30
Una imatge dels joves durant la teràpia equina
Uns quaranta nens i nenes del Centre Obert Tripijoc han participat en tres sessions d’activitats assistides amb cavalls. Les activitats anaven dirigides a treballar diferents aspectes: consciència emocional, autoestima, autocontrol, treball grupal i cohesió de grup.

Aquestes activitats donaven continuïtat al treball socioeducatiu que es porta a terme al mateix centre durant el curs. Els cavalls reflecteixen el nostre estat emocional i això permet treballar la consciència dels sentiments, l’empatia, la comunicació... d’una forma diferent i innovadora i per realitzar les activitats no és necessari tenir coneixements d’equitació.

Les sessions s’han realitzat al Centre Resort Natura d’Osona, situat a Gurb. Tots els nens i nenes han mostrat molt bona predisposició, actitud i motivació envers les activitats.

Des dels professionals que han portat a terme les dinàmiques, es fa una valoració molt positiva de les mateixes, ja que aquest tipus de metodologia vivencial amb cavalls proporciona molt bons resultats. L’alt grau de satisfacció tant dels nens i nenes com dels professionals farà que el Centre Obert Tripijoc es plantegi poder repetir aquesta experiència durant els propers cursos.
Etiquetes:
Ràdio Manlleu