26 d'abril de 2024

La setmana que ve una comissió començarà a negociar l'expedient de General Cable

Els sindicats UGT i CCOO han mostrat el seu rebuig a l'ERO

Arola Cumeras 29 de maig de 2015 a les 18:58
Una imatge d'arxiu de l'empresa
Oposició frontal. Aquesta serà l’estratègia inicial que exercirà el sindicat Comissions Obreres davant de l’Expedient de Regulació d’Ocupació que General Cable va comunicar dimarts als treballadors de les plantes, i que a Manlleu afectaria 140 persones.

Segons ha confirmat a Ràdio Manlleu José Juan Marín, coordinador sectorial de la Federació d’Indústria de CCOO, la mesura és desproporcionada i s’ha comunicat als afectats de manera poc adequada. Demanen la retirada de l’ERO i proposaran "altres mesures de flexibilitat". El sindicat UGT també ha mostrat el seu rebuig davant la proposta.

La intenció de la companyia nord-americana General Cable és extingir 290 llocs de treball a Catalunya, un terç de la plantilla. Consideren que "hauria d’haver-hi hagut una comunicació al comitè d’empresa europeu i una comunicació individualitzada". Ara "la norma diu que tenim una setmana per determinar 13 membres de la comissió representativa per negociar aquest expedient". Una vegada comenci la negociació "tindrem un mes de termini".

La davallada d’ocupació ha estat forta des del 2010. A Manlleu "hi ha hagut una davallada d’ocupació de vora 100 persones i una reducció salarial a tot el grup a Catalunya del 6,7%, el 2012 fins ara". Ara "demanen un altre esforç, que no és un esforç, és una desgràcia pel teixit productiu a Catalunya". L'afectació per plantes seria variada. La pitjor part se l’emporta la de Manlleu, on es volen suprimir 140 llocs de treball. S’eliminarien 128 treballadors a Abrera, 10 a Montcada i Reixach i 15 a les oficines centrals de Barcelona.

El sindicat ha exigit a la multinacional que retiri els acomiadaments i reclama que s'assegui a negociar una solució que garanteixi l'ocupació i la continuïtat del projecte industrial. Segons Comissions Obreres en un comunicat, la plantilla de General Cable ja ha hagut d'assumir "un important esforç en els darrers anys", amb un ajust salarial l'any 2012 per evitar un expedient, i la sortida de 200 treballadors de la companyia l'any 2010.

L’Ajuntament de Manlleu es va reunir aquest dijous amb els treballadors, en un intent de contribuir a resoldre la situació adversa i d’oferir-los assessorament. Van assistir-hi una vintena de persones i la trobada es va fer a la sala de plens.
Etiquetes:
Economia i empresa