26 d'abril de 2024

Les sardanes, protagonistes aquesta dissabte al 72è Aplec de Manlleu

Una de les sardanes serà ballada per alumnes de 3r i 4t de primària de les escoles de la ciutat

G. Francàs 30 de maig de 2015 a les 14:14
Aquesta tarda Manlleu celebra el 72è Aplec de la Sardana. En aquesta edició es vol recordar la figura del compositor Enric Morera ja que, enguany es commemoren els 150 anys del seu naixement. Per això, la Cobla Jovenívola de Sabadell i la cobla Mediterrània, encarregades d’interpretar les sardanes durant tota la tarda, interpretaran conjuntament la sardana composada per Morera "Baixant de la font del gat" que segons Imma Pujol presidenta de l’Agrupació Sardanista Manlleuenca "és la més populars de les seves obres".

A més, com a curiostitat d'aquesta edició "una altra sardana serà ballada per alumnes de 3r i 4t de primària de les escoles de Manlleu que durant sis setmanes han realitzat un curs per aprendre a ballar aquesta dansa tradicional. Segons Pujol "ballaran la mateixa sardana que van ballar per Sant Jordi, la ....." Hi participaran 30 alumnes i un cop acabada la ballada "se'ls donarà un obsequi".

En total les dues cobles oferiran un repertori de 17 sardanes de diferents autors catalans tant clàssics com moderns. Per exemple, tocaran sardanes de Joaquim Serra i de Lluís Alcalà. L’aplec començarà a les 7 de la tarda a la Plaça Fra Bernadí i l’organització espera que hi hagi la mateixa participació d’altres edicions, "unes 300 persones".
Etiquetes:
Cultura