25 d'abril de 2024

L'acta de replanteig inicia de manera oficial les obres dels pisos de Can Garcia

Les primeres setmanes es farà "senyalització i buidatge d'andròmines i runa" i després "començarà l'enderroc manual"

Arola Cumeras 2 de juny de 2015 a les 17:37
Els primers cops de mall al primer dels blocs de Can Garcia que s'enderrocaran. Foto: Facund Pérez
Aquest dimarts s’ha signat l’anomenada acta de replanteig als pisos de Can Garcia de Manlleu, que suposa l’inici oficial de les obres, tot i que encara es trigarà uns dies a fer visibles les tasques d’enderrocament. L'empresa adjudicatària, Control Demeter, de Barcelona, es centrarà més en la senyalització, retirada de runa i preparació del terreny.

Així ho ha explicat des de l'empresa licitadora, Incasòl, Montse Poch, gestora del projecte de Can Garcia de Manlleu, que aquest dimarts ha estat a la ciutat. Ha explicat que l’acta la signa "la direcció facultativa de les obres, responsables tècnics, l’empresa que ha licitat l’obra i l’empresa adjudicatària, especialista en enderrocaments, Control Demeter".

Ara es començarà a veure "col·locació de tanques, tendals i instal·lació d’elements de seguretat, a més de buidatge de les deixalles o mobles que quedin, fins i tot bombones de butà que s’han de retirar". El trànsit de camions "anirà retirant tota aquesta runa".

Un cop passades aquestes setmanes, "es començarà a fer efectiu l’enderroc, que ja s’havia comentat que seria manual". Es farà amb cura perquè hi ha edificis que "són veïns i que no estan afectats". Segons Poch, fins que no s’hagin enderrocat "manualment 4 o 5 plantes no entrarà gran maquinària".

Durant el mes d’agost, les obres no s’aturaran, però "és cert que durant l’estiu pot baixar el ritme perquè potser empreses subministradores poden tenir part del personal de vacances". El termini d’execució de tot l’enderrocament durarà uns 7 mesos, per tant fins a començants de gener del 2016, i "la fase manual podria durant uns 3 o 4 mesos".

Els treballs d’enderroc s’iniciaran de forma manual planta a planta, des de la coberta fins el sostre de la tercera planta, i a totes les alçades en la finca més propera a l’edificació del número 32 del carrer Garcia Estrada. A la resta de plantes, s’executarà l’enderroc amb mitjans mecànics. Pel que fa a la runa i els residus que se’n generin, s’efectuarà la retirada selectiva.

La primera fase afecta la meitat dels pisos, 128, que conformen les tres escales situades als números 26, 28 i 30 del carrer Garcia Estrada i dels aparcaments del número 24 del carrer Pintor Guàrdia.

Les obres compten amb un pressupost de 591.108 euros (IVA exclòs). Durant l’execució de les obres existiran afectacions viàries en alguns dels carrers on es situen els edificis a enderrocar. El carrer Pintor Guàrdia quedarà tallat a la circulació en un tram, entre els carrers de Mossèn Aulet i Garcia Estrada. Es desviarà la circulació en el tram afectat del carrer Garcia Estrada per la via auxiliar.

Una imatge dels pisos de Can Garcia, pel març