24 d'abril de 2024

Es crea a Manlleu l'empresa Novatilu, centrada en la il·luminació i el mobiliari urbà

L’empresa va començar amb 3 treballadors i ara ha crescut fins a un equip de 16 persones

Arola Cumeras 11 de juny de 2015 a les 16:51
Andrea Carandell lidera l'empresa Novatilu
La jove empresària Andrea Carandell ha creat a Manlleu una nova companyia, Novatilu, centrada en la il·luminació d’exteriors però que no deixa del tot de banda els productes de mobiliari urbà, com havia fet l’empresa familiar, Fundició Dúctil Benito.

La inversió inicial ha superat els 3 milions d’euros i l’empresa es va posar en marxa principi d’any. De moment, dóna feina a 16 persones, però té previst créixer i facturar aviat al voltant dels 10 milions.

Quan va acabar la carrera, Carandell explica que va presentar un projecte destinat al Projecte d’Smart City, a la implementació de pagament de zones blaves via mòbil o pel sistema de Teletac. El projecte "anava relacionat amb el sector "que ja tocàvem a la família però encara no vaig considerar oportú engegar-lo i vaig entrar al món de l’auditoria el 2012 a través de la firma Deloitte".

L’estiu passat, "en desvincular-nos totalment" de Benito Urban, "on encara teníem una petita participació, vaig pensar que seria una oportunitat per crear una empresa". Amb això "he volgut tornar a les arrels de l’empresa familiar industrial de tota la vida, que ja havíem tingut" i que està ubicada precisament a l'antiga tèxtil Can Buixó.

Carandell assegura que recupera el concepte d’Smart City del projecte inicial "amb el canvi de la descarrega cap a tecnologia led. El nom de Novatilu respon a Nova Tecnologia d’Il·luminació i "hem vist que al mercat hi ha una consciència de generar un canvi, millorant eficiència i reduint costos i hem vist una oportunitat molt gran on ja teníem certa experiència". En el primer moment la idea no era seguir amb la gamma de mobiliari urbà, però la demanda ha fet que també ho incloguin.

L’empresa va començar amb 3 treballadors i ara ha crescut fins a un equip de 16 persones, "i a banda hi ha una xarxa externa". La intenció "sobretot pel tema de l’exportació, que ja fem a diferents països" és "no només localitzar-nos en un lloc sinó associar-nos amb altres empreses i ampliar la gamma de productes a tot el món". A la nova etapa "la intenció és fer fabricació quilòmetre 0 i el que puguem fer aquí no ho fabricarem a l’altra punta del món".
Etiquetes:
Economia i empresa