26 d'abril de 2024

El cinquè Taller de Fotografia del Museu del Ter documenta 1.800 fotografies més de l'arxiu de Rafael Rueda

En cinc edicions, el taller ja ha documentat gairebé 13.000 imatges i ha rebut la participació de 1.200 persones

Eudald Martínez 16 de juny de 2015 a les 11:23
Una imatge del fons de Rafael Rueda. Arxiu
El Museu del Ter ha posat punt i final a la cinquena edició del Taller de Fotografia del fons Rafael Rueda. L’activitat va començar el passat 3 de març i ha comptat amb un total de 247 participants. Al llarg de 14 sessions, han pogut documentar unes 1.800 imatges amb informació com els noms dels protagonistes, la localització o la data de la instantània.

Bona part de les imatges documentades tenen "un alt valor documental i històric ja que corresponen al període anys seixanta, setanta i vuitanta", explica Jordi Grané, responsable del taller. Entre altres, s’hi pot veure la formació del barri de l’Erm, on Rueda va viure i va tenir el seu primer estudi fotogràfic casolà, o també "la construcció dels pisos Garcia, del col·legi de Puig-Agut o l'església de Sant Pau".

El Museu del Ter va començar les tasques de documentació i catalogació de l’arxiu fotogràfic de Rafael Rueda l’any 2010 i, des d’aleshores, s’han fet cinc edicions del Taller Fotogràfic per documentar les imatges. Actualment l’espai compta amb unes 40.000 fotografies digitalitzades, tot i que l’arxiu de Rueda encara és molt més extens.
Grané assegura que la resposta que han tingut aquestes primeres cinc edicions del taller els encoratja a continuar amb el projecte. "En aquests anys hem fet 70 sessions, hem documentat gairebé 13.000 fotografies i han passat pel taller gairebé 1.200 persones. És un èxit, mai ens pensàvem que aniria tan bé i volem seguir donant-hi suport".

La propera edició del taller està prevista per la tardor i també es farà al Casal Cívic Frederica Montseny.
Etiquetes:
Societat