25 d'abril de 2024

La plantilla de General Cable a Manlleu farà vaga el proper 30 de juny

Els treballadors tenen previstes d'altres aturades puntuals per protestar contra l'ERO que ha presentat l'empresa.

Eudald Martínez 18 de juny de 2015 a les 10:34
Imatge d'arxiu de la planta de l'empresa a Manlleu
La plantilla de General Cable de Manlleu ja té resposta a l’Expedient de Regulació d’Ocupació que va presentar l'empresa fa tres setmanes. Els treballadors han acordat fer diverses aturades de l'activitat durant els propers dies. La més contundent serà el dimarts dia 30 d’aquets mes de juny, quan la plantilla farà una vaga de 24 hores.

L’aturada serà simultània a les fàbriques de Manlleu, Abrera i Montcada i Reixac. Els treballadors de les tres centrals aprofitaran la jornada de vaga per concentrar-se davant del Parlament de Catalunya per "instar l’Administració catalana a intercedir davant l’empresa en defensa dels llocs de treball".

Aquesta no serà l’única acció de protesta de la plantilla de Manlleu en els propers dies. Els dies 25 i 26 de juny aturaran l’activitat durant dues hores per cada torn. Els dos dies següents faran el mateix, però amb aturades de quatre hores per torn. Dels 289 treballadors que pretén acomiadar General Cable a Catalunya, 140 són de la planta de Manlleu.

Des de la delegació d’Indústria de CCOO a Catalunya, José Juan Marín apunta que han optat per fer aquesta mobilització perquè consideren "desproporcionada" la mesura que planteja l’empresa.

Des de General Cable no han volgut entrar a valorar la convocatòria de vaga tot i que defensen l’ERO que van presentar fa tres setmanes. Segons han informat des de la seu a Catalunya, des del 2008 la companyia ha vist caure la seva facturació "en un 50%" a causa de la crisi que afecta el sector. Per l’empresa, l’objectiu de la reducció de la plantilla és "poder mantenir oberts els centres de producció" i, alhora, els 700 llocs de treball restants.

Tot i això, CCOO veu "incoherències" en les justificacions que presenta l’empresa i també posen en dubte "moltes de les justificacions que ens donen".

Dilluns els sindicats i representants de l’empresa també preveuen visitar el departament d’Indústria de la Generalitat per demanar que facin de mediadors en el conflicte.
Etiquetes:
Economia i empresa