26 d'abril de 2024

El grup local de CiU a Manlleu es manté aliè a la crisi dins de la federació nacional

Benjamí Nieto assegura que el grup està cohesionat i que treballa per uns objectius comuns a Manlleu.

Eudald Martínez 18 de juny de 2015 a les 13:34
El grup municipal de CiU, al ple de constitució de l'Ajuntament de Manlleu. Foto: C.Navarro
Osona s'ha quedat amb només un representant dins del Govern de la Generalitat.

El santquirzenc Ramon Espadaler és un dels tres consellers d’Unió Democràtica de Catalunya que deixa el govern arran de la crisi dins de la federació de Convergència i Unió. Espadaler renuncia a la conselleria d’Interior, mentre que Joana Ortega deixa la vicepresidència i Josep Maria Pelegrí la consellaria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca.

Unió ha reaccionat així a l’ultimàtum que li havia plantejat el seu soci de federació perquè es definís clarament en el procés independentista i de cara a les eleccions plebiscitàries del 27-S. Tot i la sortida del govern, Espadaler va deixar clar ahir a la tarda que el moviment d’Unió no afecta l’estabilitat parlamentària ni tampoc als nuclis locals del partit.

Tot i les paraules del secretari general d’Unió, la possibilitat d’una fractura definitiva amb Convergència genera dubtes en les aliances municipals. A Manlleu, però, la crisi no afecta el nucli del partit, majoritàriament del sector convergent. Dels 5 regidors que han entrat en el nou consistori, 4 són militants de Convergència Democràtica de Catalunya i 1 és independent. No n’hi ha cap de la formació democratacristiana.

Benjamí Nieto, número 1 de CiU en les darreres eleccions a Manlleu, assegura que el nucli local es veu afectat per la confrontació a nivell nacional, ja que la formació local treballa per uns objectius comuns a nivell municipal. "Som un grup homogeni i cohesionat. Tenim dos militants d'Unió i ens reunim un cop al mes per tractar temes municipals però amb ells treballem pels temes que afecten Manlleu", afegia.

Amb la renuncia d’Espadaler, Francesc Homs és ara l’únic osonenc a l’executiu català com a conseller de Presidència.
Etiquetes:
Política Municipal