26 d'abril de 2024

PSC i ERC porten l'ERO de General Cable al Parlament de Catalunya

Aquest matí treballadors de la plantilla de Manlleu es reuneixen amb el grup socialista a la cambra

Eudald Martínez 19 de juny de 2015 a les 11:48
Els regidors del PSC a Manlleu i del grup parlamentari s'han reunit amb el comitè d'empresa de General Cable
El conflicte per l’ERO de General Cable que afecta 140 treballadors de la planta de Manlleu ja ha arribat al Parlament de Catalunya. Representants de la plantilla es reuneixen aquest matí amb el grup parlamentari del PSC juntament amb els regidors del partit a Manlleu. Marta Moreta, Àlex Lopez i Toni Poyato hi acompanyaran el comitè d’empresa de General Cable juntament amb diputat i primer secretari comarcal, Sergi Vilamala.

La reunió té l’objectiu que els representants de la plantilla expliquin els detalls de l’Expedient de Regulació d’Ocupació que va presentar l’empresa fa tres setmanes i que afecta 289 treballadors a tot Catalunya, 138 d’ells a Manlleu. "Des d'UGT van demanar trobar-se amb els diputats i pensem que és un bon moment per donar suport als treballadors de General Cable i veure en què podem ajudar", explica Marta Moreta, líder del PSC a Manlleu.

L’ERO de General Cable fins i tot va ser present en la sessió de control que es va fer ahir al Parlament català. El líder d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, va preguntar al president Artur Mas la seva visió del conflicte. El republicà va demanar al govern que "s’impliqui de forma ferma" en el procés de negociació per "garantir que es compleixen totes les normes legals". "L'ERO l'entenem com a especialment greu perquè un lloc de treball perdut és un lloc de molt difícil recuperació", afegia Junqueras.

El president de la Generalitat va respondre que el govern "no pot garantir" que es puguin reduir els acomiadaments que proposa l’empresa. De fet, Mas va explicar que l’objectiu de l’executiu català és que General Cable no tanqui cap dels centres de producció que té a Catalunya i "que hi mantingui el Centre Europeu de Decisió". Tot i això, es va comprometre mediar amb l’empresa per "minimitzar les pèrdues de llocs de treball".

El proper 30 de juny els treballadors de les plantes de Manlleu, Abrera i Montcada i Reixac han convocat una vaga de 24 hores. Ho aprofitaran per tornar a fer-se escoltar al Parlament amb una concentració davant la cambra catalana.
Etiquetes:
Economia i empresa