23 d'abril de 2024

La plantilla de General Cable de Manlleu començarà les aturades dissabte

Finalment, dijous els treballadors no faran vaga però si una doble concentració davant de la planta manlleuenca

Eudald Martínez 23 de juny de 2015 a les 10:54
Imatge d'arxiu de la planta de l'empresa a Manlleu
Els treballadors de la planta de Manlleu de General Cable finalment no faran aturades aquest dijous i divendres. El Comitè d’Empresa de la companyia ha consensuat concentrar totes les aturades a partir de dissabte, amb la vaga de 24 hores del dia 30 com a gran mobilització final. Així, doncs, han quedat desconvocades les aturades d’una hora per torn que s’havien de celebrar aquest dijous i divendres. Segons han informat des del Comitè d’Empresa, entre els motius hi ha el fet que el ganivet jurídic dels treballadors han alertat que parar l’activitat durant només una hora "pot ser considerat il·legal".

Tot i això, aquest dijous hi haurà un primer acte de protesta a la planta manlleuenca. No serà en format de vaga sinó de d’una doble concentració davant de la fàbrica: de 10 a 12 del matí i de 5 a 7 de la tarda. Segons explica Bernat Villarroy, responsable d’Indústria de CCOO a Catalunya, amb aquestes concentracions, la plantilla vol "començar a visibilitzar el conflicte" per l’Expedient de Regulació d’Ocupació que ha presentant la multinacional nord-americana i que afecta 289 treballadors a Catalunya, 138 d’ells a Manlleu. "Volem posar de manifest la problemàtica que hi ha entre la ciutadania de la comarca i pensem que aquest format de concentració és l'ideal", afegeix.

Entre els motius del canvi de format de la protesta de la plantilla manlleuenca, però, hi ha també la voluntat d’unificar la protesta amb les altres tres plantes que té General Cable a Catalunya: a Abrera, Montcada i Reixach i Barcelona. En principi, la mobilització finalitzarà amb una vaga de 24 hores simultània a les 4 centrals dimarts vinent, dia en què els treballadors també es desplaçaran al Parlament de Catalunya. Tot i això, Villarroya obre la porta a realitzar noves accions conjuntes si les negociacions no avancen.

El que sí es manté són les aturades de quatre hores per torn que farà la plantilla aquest dissabte i diumenge. Concretament, les aturades seran de 6 a10, tan al matí com a la tarda.
Etiquetes:
Economia i empresa