25 d'abril de 2024

Més de 3.000 osonencs ja han participat en el programa de detecció precoç de càncer del CHV

El programa s'ha desenvolupat a Vic i en els propers mesos s'anirà ampliant a tota la comarca

Redacció 23 de juny de 2015 a les 13:26
Més de 3.000 osonencs ja han participat en el programa de detecció precoç de càncer de colon o de recte que està realitzant el Consorci Hospitalari de Vic. El Programa va dirigit a homes i dones entre 50 i 69 anys. A través d’una carta se’ls convida a realitzar una prova de detecció de sang oculta en femta, que han d’anar a buscar gratuïtament a la farmàcia. Si la prova resulta positiva, es proposa a la persona fer-se una colonoscòpia per veure’n la causa. L’objectiu és detectar si hi ha pòlips i extreure’ls, i així evitar que amb el temps puguin arribar a desenvolupar un càncer.

El desplegament es va iniciar a finals de gener a les Àrees Bàsiques de Salut de Vic Nord i Vic Sud, i el percentatge de participació entre les primeres 6.200 persones que van rebre la carta ha estat del 50%. Encara queden 4.642 vigatans pendents de participar-hi. Aquesta setmana, a més, el consorci començarà a enviar les cartes d’invitació a la població que depèn de l’ABS de Sant Hipòlit de Voltregà –unes 1.800 persones–. Podran recollir el kit per fer la prova a les farmàcies del mateix municipi, de les Masies de Voltregà o de Vic. Passat l’estiu, el programa s’iniciarà a Santa Eugènia i, en els mesos següents, s’anirà desplegant a la resta de la comarca.

Durant els propers dos anys, el Consorci preveu convidar a participar en el programa de cribratge de càncer a 36.000 osonencs.
Etiquetes:
Fires i festes