26 d'abril de 2024

Unes 50 persones, en la primera concentració contra l'ERO de General Cable a Manlleu

La protesta s'ha fet sense aturar l'activitat de l'empresa i enceta sis dies de mobilitzacions

Eudald Martínez 25 de juny de 2015 a les 12:05
La plantilla s'ha concentrat davant de l'entrada principal
Prop de cinquanta treballadors de la planta que té General Cable a Manlleu s'han concentrat a l'entrada de l'empresa de 10 del matí a 12 del migdia per protestar contra l’Expedient de Regulació d’Ocupació que ha anunciat la companyia nord-americana i que afecta 138 empleats de la central manlleuenca. A banda dels xiulets i les sirenes, durant la protesta també s’han sentit consignes com ara "General Cable, ni un acomiadament" o "No a l’ERO d’extinció".

La protesta s’ha convocat sense aturar l’activitat de l’empresa. Per tant, la majoria de treballadors que hi havia a la concentració d’aquest matí "eren de torns de la tarda i nocturns", ja que "els treballadors del torn de matí estaven dins la planta".

L’acció es repetirà de 5 a 7 de la tarda. Aquesta és el primer de sis dies de mobilitzacions que finalitzaran dimarts vinent amb una vaga de 24 hores que es farà simultàniament a les quatre centrals que General Cable té a Catalunya. Els treballadors aprofitaran aquesta jornada per visitar el Parlament de Catalunya i traslladar les seves demandes als diputats de la cambra catalana. Pujals espera que la vaga tingui un suport majoritari, tot i que assegura que l’empresa està generant por entre els treballadors que donin suport a l’aturada. "Esperem que el suport sigui del 200%, però és difícil. Hi ha molta por, suposo que l'empresa està buscant la manera de generar inseguretat per fer una vaga que és completament legal i que és una de les poques coses que encara ens permeten fer", denuncia Pujals.

A més de la concentració d’aquest dijous, també s’han programat diverses aturades durant aquest cap de setmana. Concretament, la plantilla de General Cable a Manlleu farà vaga de de 6 a 10 del matí i de 6 de la tarda a 10 del vespre.
Etiquetes:
Economia i empresa