26 d'abril de 2024

Dos grups de 4t d'ESO de La Salle fan campanyes contra atropellaments i excrements de gossos

La Policia Local i l'Ajuntament de Manlleu obren la porta a tirar endavant algun dels projectes

Eudald Martínez 25 de juny de 2015 a les 13:54
El grup Brigada C de La Salle, en la presentació del projecte
Alumnes de 4t d’ESO de La Salle Manlleu han presentat recentment dos projectes de sensibilització a la Policia Local. El projecte entre els alumnes i el cos de seguretat municipal es va iniciar al mes de gener i consistia en fer un treball en equip. Concretament, els estudiants havien de dissenyar una campanya de sensibilització per millorar aspectes que preocupen la ciutadania de Manlleu.

L’equip Brigada C, va realitzar una campanya per sensibilitzar sobre els excrements de gossos en la via pública. El resultat final ha estat un cartell amb el missatge "Les seves necessitats, les teves responsabilitats". També han fet un prototip de contenidor especial i d’un dispensador de bosses i guants que es col·locarien en els 16 punts més conflictius de la ciutat. El projecte ha estat molt ben rebut per la Policia Local i per l’Ajuntament de Manlleu. De fet, l’ens local "ha obert les portes a tirar-lo endavant", un fet que el tutor del projecte, Xevi Faja, valora molt positivament. "L'objectiu del projectes és que els alumnes tinguin un aprenentatge, però si aquest pot anar lligat a la generació de continguts que l'entorn pugui aprofitar, encara millor", destaca.

L’altre grup que ha treballat amb la Policia Local, anomenat Staff Police, ha realitzat una campanya per sensibilitzar sobre els atropellaments. El resultat final ha estat una sèrie d’aplicacions per a la difusió del missatge: "Si és ell o ella, pots ser tu" / Junts frenem. També han dissenyat un cartell, una falca de ràdio gravada a Ràdio Manlleu i n’han fet difusió per les xarxes socials.

Durant l’activitat, els estudiants van acompanyar els agents de Policia Local i de proximitat una tarda al mes i van realitzar les tasques habituals d’aquests, com ara la regulació del trànsit, controls d’alcoholèmia i drogues, protecció escolar o controls de velocitat. Per Faja, el programa ha permès als alumnes veure "la cara més assistencial" del cos de seguretat.

Aquest és el tercer any que l’escola La Salle realitza el projecte Aprenentatge i Servei, que entre altres també els ha portat a col·laborar amb el Museu del Ter, centres educatius o el Casal de la Gent Gran.
Etiquetes:
Ràdio Manlleu