24 d'abril de 2024

Jordi Vera tercer a la Cortina Skyrace d'Itàlia

El manlleuenc va marcar el millor temps a la prova d'escalada que celebrava la primera edició

G.Moral 26 de juny de 2015 a les 10:24
Jordi Vera amb samarreta negra al podi de Cortina
Jordi Vera torna d?Itàlia amb el trofeu de tercer classificat després de tancar el podi a la Cortina Skyrace, que es va disputar aquest dijous 25 de juny. Es tracta d?una prova de curta distància, només 20 km però que compta amb al dificultat afegida per ser d?escalada, és a dir que els atletes no paren de pujar des de el moment de la sortida.

El manlleuenc finalment va acabar en tercer lloc a la Cortina Skyrace, que enguany celebrava la primera edició. Jordi Vera tocat per les lesions va decidir sumar-se a aquesta prova en cap objectiu concret. Tot i així, novament es va trobar amb el podi després de realitzar una cursa molt ben gestionada, sense prendre riscos.

En total 20 quilòmetres per recórrer, amb un desnivell de 1000m positius, un recorregut que s?havia de complir en menys de 3 hores i mitja. L?Apòstol de Bacus va aconseguir fer el recorregut amb un temps de 1h45m29s a dos minuts del segon classificat, Iñigo Alzola, i a 4 del guanyador l?italià Manuel Speranza.

Enguany ha estat la primera edició d?aquesta prova. La febre per les curses d?escalada, anomenades Skyraces, està portant cada vegada més seguidors. De fet les organitzacions de trails i ultra trails, cada vegada més, aposten per incloure curses d?aquest format als esdeveniments de curses de muntanya. De fet aquesta localitat, Cortina d?Ampezzo, enguany ha apostat per aquest format tot i tenir dos curses de llarga i mitja distància, la Cortina Trail i la Lavaredo Ultra Trail. Aquesta última, una cursa ultra de 119 quilòmetres on un altre Apòstol de Bacus també hi prendrà part. Serà Benet Pous que ja es troba a la localitat italiana, preparat per pel tret de sortida.