25 d'abril de 2024

Gerard Vallejo, millor nota de la selectivitat a Manlleu

Estudia a l'Institut Miquel Mart? i Pol de Roda de Ter i ha tret un 9,2, una de les notes m?s altes d?Osona

Eudald Martínez 26 de juny de 2015 a les 13:34
Una imatge recent de Gerard Vallejo, que va ser guardonat recentment pel seu Treball de recerca
Gerard Vallejo ha obtingut la millor nota entre els estudiants manlleuencs la segona millor d'Osona en les Proves d'Accés a la Universitat que es van fer fa dues setmanes. Els resultats s'han donat a conèixer aquest divendres, i Vallejo ha obtingut un 9,2. Segons fonts de la Generalitat, la nota només ha estat superada per la taradellenca Erola Puigsech.

El manlleuenc estudia a l'Institut Miquel Martí i Pol de Roda de Ter i tenia un expedient acadèmic de batxillerat de 9,64. Amb el resultat de la selectivitat, la seva nota d'accés a la universitat és de 12,56, ja que aquí també s'hi sumen les notes dels exàmens de modalitat específics opcionals.

Vallejo es mostra molt sorprès d'haver tret una de les notes més elevades de la comarca, ja que assegura que creia que havia comès alguns errors. "No m'ho esperava gens. Però és el premi a l'esforç continuat de tot el batxillerat. Tot i això, pensava que havia comès alguns errors que no em permetrien treure aquesta nota tan alta", comenta.

Pel que fa a les sensacions dels exàmens, el manlleuenc apunta que la prova de castellà va ser una de les que li van anar millor, ja que "a l'institut havíem tractat bastant el tema de la catàfora". Per contra, l'examen de català va ser un de les pitjors ja que "em vaig deixar de contestar una pregunta". De cara al futur, el manlleuenc encara no té decidit si estudiarà història o periodisme.

Pel que fa als resultats globals de la comarca, 638 dels 655 estudiants osonencs que van fer les PAU, han aprovat. Es tracta del 97,40%, una xifra molt similar a la mitjana catalana. La mitjana de les notes de la selectivitat a la comarca ha estat del 6,5, gairebé dues dècimes per sota que la mitjana a tot el país.
Etiquetes:
Ràdio Manlleu