23 d'abril de 2024

Erola Puigsech, de Taradell, millor nota de la Selectivitat a Osona

La taradellenca ha pogut arribar a una nota global del 13,39

Arola Cumeras 29 de juny de 2015 a les 18:04
Una imatge d'Erola Puigsech
Erola Puigsech, que estudia a l'institut de Taradell, ha tret la millor nota de Selectivitat de la comarca d'Osona, un cop la Generalitat ha rectificat algunes dades que va facilitar divendres. Puigsech ha tret un 9,35 a les PAU, dins de les matèries comunes. L'osonenca ha explicat a Ràdio Manlleu que no esperava un resultat tan bo.

Del batxillerat li ha quedat un 9,75, sumat amb les PAU, un 9,59 de nota d'accés. Puigsech arriba a un 13,39, un cop s'han tingut en compte les matèries optatives. Segons comenta, la clau va ser no deixar-se guanyar pels nervis. Té decidit que vol estudiar Llengües Modernes, en francès i alemany, però li agradaria marxar a l'estranger, en concret a Anglaterra, i encara no podrà fer-ho el curs vinent.

El manlleuenc Gerard Vallejo ha obtingut la millor nota a Manlleu i la segona millor nota de la comarca d'Osona en les Proves d'Accés a la Universitat que es van fer fa dues setmanes. Els resultats es van donar a conèixer divendres i primer, erròniament, fonts de la Generalitat li van atribuir la millor nota comarcal.

Vallejo ha obtingut un 9,2 i estudia a l'Institut Miquel Martí i Pol de Roda de Ter i tenia un expedient acadèmic de batxillerat de 9,64. Amb el resultat de la selectivitat, la seva nota d'accés a la universitat és de 12,56, ja que aquí també s'hi sumen les notes dels exàmens de modalitat específics opcionals.

Pel que fa als resultats globals de la comarca, 638 dels 655 estudiants osonencs que van fer les PAU, han aprovat. Es tracta del 97,40%, una xifra molt similar a la mitjana catalana. La mitjana de les notes de la selectivitat a la comarca ha estat del 6,5, gairebé dues dècimes per sota que la mitjana a tot el país.
Etiquetes:
Ràdio Manlleu