27 d'abril de 2024

Maite Gallifa ja és regidora no adscrita en un ple de cartipàs on s'han aprovat responsabilitats i sous

Els sous d'alcalde i regidors es van aprovar amb vots en contra de CiU i la CUP

Clàudia Furriols/Arola Cumeras 30 de juny de 2015 a les 13:46
Maite Gallifa, a l'altra banda de la sala respecte els regidors de CiU, ubicada entre ERC i la CUP
El ple extraordinari d'aquest dilluns de juny va estar bàsicament marcat per la baixa de Maite Gallifa del grup de Convergència. I és que Gallifa, en el primer ple de la nova legislatura, ha passat a ser regidora no adscrita, tal com va expressar de manera molt breu i sense exposar les motivacions que l'han dut a prendre aquesta decisió.

Davant la marxa de Gallifa del grup convergent, Benjamí Nieto va començar dient que ara "són orfes" i que estan "decebuts" perquè estaven construint un projecte que havia de durar quatre anys. Ismael Dot, de la CUP, va dir que no els sembla l'actitud més "coherent" ni més "ètica". Dot va afegir que saben que la figura del regidor no adscrit és legal però que també saben que "en molts casos legalitat i legitimitat no van de la mà".

Va concloure demanant explicacions públiques a Maite Gallifa sobre els seus motius, cosa que Gallifa no va detallar. Nieto va dir que esperen i desitgen que no sigui una maniobra gestionada per l'equip de govern actual. Va acabar desitjant-li sort a Gallifa " en el nou camí" que enceta i demanant-li que "en un acte de responsabilitat" deixi l'acta de regidora.


*Aprovació de dedicacions i sous*

Un punt que va generar discrepàncies va ser el de règim de dedicació, retribucions i indemnitzacions dels membres de la corporació i dels grups polítics municipals. CiU i la CUP van votar-hi en contra, per motius diferents. Aquest punt va establir que dins la junta de govern hi hauria dues dedicacions completes (Àlex Garrido, Alcaldia amb 44.320 euros bruts anuals i Carme Trillas, Seguretat Ciutadana i Gent gran i Participació Ciutadana, amb 33.476).

Hi ha una dedicació al 75% (Enric Vilaregut a Serveis Territorials, amb 31.282); tres al 33% (Promoció Econòmica, Eudald Sellarès 11.200, Medi Ambient, Maica Bassas i Promoció Personal i Social, Dolors Collell) i una al 29% (NTISC, Maria Josep Palomar 9.592). Garrido va afirmar que el govern costarà 23 mil euros menys que l'anterior.
La CUP es va posicionar en contra dels "alts salaris" tant de l'equip de govern com els que reben els regidors per assistència als plens, comissions i juntes de govern.

Albert Generó va exposar que troben "desorbitat" que se'ls assignin 225 euros per assistir als plens i igualment els sembla una "xifra massa elevada" els 90 euros per assistir a les Comissions Informatives. Generó va concloure dient que si el punt s'aprovava, tal i com es van comprometre a través del codi ètic, els quatre regidors de la CUP no es quedaran els diners que se'ls assignin i "l'assemblea de la CUP obrirà un procés de debat per decidir com es gestionen".

El batlle, Àlex Garrido, responent a Generó, va afirmar que l'Ajuntament de Manlleu pel que fa el tema de retribucions a govern i regidors està encara "per sota de la mitjana" de consistoris de poblacions amb dimensions similars.

Per part de CiU, Nieto va explicar que no qüestionaven les quantitats de les retribucions econòmiques però sí que qüestionen les dedicacions assignades a les diverses àrees. Creuen que hi ha àrees en què hi ha poca dedicació i en canvi d'altres on és excessiva.
Etiquetes:
Política Municipal