25 d'abril de 2024

Mig miler de treballadors de General Cable fan pressió contra l'ERO al Parlament

Hi van ser presents unes 150 persones de la planta de Manlleu

ACN/Arola Cumeras 1 de juliol de 2015 a les 13:44
Una de les pancartes que van mostrar els treballadors de General Cable
Mig miler de treballadors de General Cable es van concentrar dimarts davant del Parlament per protestar contra l'ERO que ha presentat la direcció de l'empresa i que afecta 289 treballadors, el 30% de la plantilla. Des de la planta de Manlleu, amb 138 persones afectades, van desplaçar-s?hi 3 autocars amb unes 150 persones. Es va fer una vaga general de 24 hores que va acabar a les 10 de la nit.

El representant de la UGT al comitè d'empresa de la planta de Manlleu, Toni Olmo, afirma que demostren que estan "units i que lluitarem pels nostres llocs de treball, perquè l'actitud de l'empresa no és correcta". Olmo ha recordat que l'empresa multinacional arrossega problemes des de fa cinc anys, que ja van provocar l'acomiadament de 200 persones el 2012 i una rebaixa salarial el 2013 a canvi d'evitar fer fora més treballadors. Una delegació dels representants sindicals s'ha reunit amb representants de les diferents comissions parlamentàries. Olmo ha explicat que els treballadors volen demanar "tot el suport possible de tots els partit polítics per revertir aquesta situació".

El representant del comitè d'empresa ha explicat que la setmana passada ja es van posar en contacte amb els grups parlamentaris a través d'ajuntaments com el de Manlleu, que tenen al seu municipi plantes afectades per l'ERO de General Cable.

Coincidint amb aquesta jornada de vaga dels treballadors, els sindicats UGT i CCOO han demanat als partits polítics i institucions "suport en defensa de l'ocupació i del projecte industrial de les plantes catalanes de General Cable" i han recordat que "aquest expedient de regulació d'ocupació no està justificat, perquè que la plantilla ja ha assumit un important esforç en els darrers anys". Per això, exigeixen a la direcció de General Cable la retirada de l'ERO. General Cable té un miler de treballadors arreu de Catalunya -repartits en quatre centres de treball a Abrera, Barcelona, Manlleu i Montcada i Reixac- i està especialitzada en la fabricació de cables.
Etiquetes:
Economia i empresa