26 d'abril de 2024

CiU vota en contra de la presència de Maite Gallifa, que ha deixat el grup, a les comissions de govern

Al ple de cartipàs, la CUP va insistir que cal millorar la difusió dels plens i l'alcalde, Àlex Garrido, ho estudiarà

Clàudia Furriols 1 de juliol de 2015 a les 16:19
Els quatre regidors de CiU, Isabel Casadevall, Miquel Gay, Ramon Soldevila i Benjamí Nieto
El ple de cartipàs de l'Ajuntament de Manlleu, dilluns al vespre, va servir també per aprovar la composició de les Comissions Informatives municipals, tot i que no per unanimitat. Els 4 regidors de CiU van votar-hi en contra i la CUP es va abstenir.

Abans de posar el punt a votació l'alcalde Àlex Garrido va explicar que "en les Comissions Informatives l'Ajuntament ha fet un repartiment proporcional" que "seguint la tradició de Manlleu" consisteix en què els grups petits, encara que siguin unipersonals, tenen representació a les dues comissions, tres en l'anterior mandat. Aquest punt va fer que el grup de CiU votés en contra de la resolució.

Els convergents no veuen raonable que Maite Gallifa, regidora no adscrita, sigui present també a les comissions. El seu portaveu, Benjamí Nieto va dir que entenen que "hi han de participar els grups polítics amb un projecte determinat, no les persones a títol individual".

Per la seva banda, el fet de reduir de tres a dues les comissions va fer que la CUP s'abstingués en la votació. Eudald Rifà va explicar que per la CUP "les comissions són una eina política" i que ells estan per reforçar aquestes eines i creuen que "és mala feina" haver-les reduït de tres a dues i haver ajuntat dues comissions que "no tenen massa en comú" que són gestió administrativa i servei a les persones. Garrido va defensar aquesta reducció però va afegir que si no funcionava es podia modificar.

El ple també va tirar endavant la designació dels membres corporatius a òrgans col·legiats i institucions de les que forma part l'Ajuntament. Un punt aprovat per unanimitat però que des de la CUP van voler qüestionar el per què a diversos òrgans com el de pagesia no podia haver-hi representants de l'oposició. Finalment, van votar a favor de la resolució perquè, com va dir l'alcalde Àlex Garrido, aquests membres no cobraran.

El ple va establir que les sessions es continuaran celebrant el penúltim dimarts de cada mes a les vuit del vespre. Respecte el funcionament de les sessions ordinàries tots els grups hi van votar a favor. Des de la CUP, però, Laura Generó va exposar diversos punts per tal de millorar els plens com per exemple que aquests siguin retransmesos en directe, que es faci un resum més entenedor del que es tractarà, que l'ordre del dia sigui publicat 5 dies abans de la sessió o que a les actes no només es publiquin les resolucions sinó que es publiqui tot el que s'ha dit. Garrido es va comprometre a estudiar les propostes.

Amb el ple del cartipàs es van donar per constituïts els grups polítics de l'Ajuntament de Manlleu donant-se a conèixer tots els seus membres i els portaveus de cadascun. Enric Vilaregut (ERC), Benjamí Nieto (CiU), Ismael Dot (CUP), Marta Moreta (PSC), Dolors Collell (MES) i Miquel Sánchez (ICV) seran els portaveus dels seus partits. Per la seva banda, Maite Gallifa ocupa el càrrec de regidora no adscrita.
Etiquetes:
Política Municipal