25 d'abril de 2024

Aquest divendres ha començat la campanya per demanar que el Lluçanès sigui comarca

Es votarà el proper diumenge 26 de juliol

ACN 3 de juliol de 2015 a les 17:35
Diversos alcaldes del Lluçanès durant la presentació de la campanya per la creació de la comarca, aquest dijous
Aquest divendres ha començat la campanya per demanar que el Lluçanès, seguint l'estela dels municipis del Moianès, es converteixi en comarca. El Consorci del Lluçanès ha dissenyat una campanya "molt activa" per aconseguir una elevada participació el proper 26-J, quan més de 6.000 persones dels tretze municipis que conformen el territori estan cridades a les urnes.

Sota l'eslògan "El 26-J vota Lluçanès" s'han programat una quinzena d'actes, que comencen avui a Alpens i Sant Feliu Sasserra. El president en funcions del Consorci del Lluçanès, Josep Maria Freixanet, ha assenyalat que l'objectiu és decidir si ha de ser la 43a comarca de Catalunya amb la màxima participació. Pel que fa al pas del Consorci en Consell Comarcal, Freixanet ha explicat que els alcaldes no veuen necessari la constitució d'un ens amb 19 consellers tal i com marca la llei actual. La seva aposta és la creació d?un ens més reduït. L'alcalde de Prats de Lluçanès, Isaac Peraire, ha explicat que la campanya, sota l'eslògan 'El 26-J vota Lluçanès, inclou xerrades a tots els municipis.

El Consorci del Lluçanès ha editat un document titulat 'La comarca del Lluçanès, per què?' on s'inclouen arguments per votar a favor de la comarca el proper 26-J. L'horari de votació serà de les nou del matí a les vuit del vespre i hi podran participar els majors de setze anys que s'hagin empadronat abans del 31 de desembre de 2014. Un cop es coneguin els resultats, el ple municipal de cadascun dels tretze municipis del Lluçanès ratificarà la decisió, que haurà d'aprovar el Parlament.
Etiquetes:
Política Municipal