25 d'abril de 2024

Can Puget acull l'exposició Skin, escultura i pintura de l'artista Mireia Tysoe

Tocs de bellesa es barregen amb sensacions inquietants

elter.net 3 de juliol de 2015 a les 17:50
El cartell que s'ha dissenyat per anunciar l'exposició
Skin (pell), l'exposició de l'artista Mireia Tysoe, és majoritàriament d'escultures. S'inaugura dissabte 4 de juliol a les 6 de la tarda a Can Puget i es podrà visitar fins al 26 de juliol. Es tracta d'una mostra de la seva sèrie més recent.

Són majoritàriament escultures inspirades en la seva formació i en la seva feina com a artterapeuta. L'artista, nascuda a Anglaterra i establerta a Catalunya des de fa una dècada, utilitza tècniques tradicionals com el fang, i experimenta amb objectes quotidians.

La peça central és Bed, un llit antic de ferro colat que conté una xarxa de mitges, cosides a mà i tensades i torçades en totes direccions. Les mitges serveixen d'embolcall, de la mateixa manera que ho és la nostra pell. Aquest teixit representa el límit que separa els nostres mons, interior i exterior. Ens cobreix i ens protegeix, però també ens aïlla.

Tocs de bellesa es barregen amb sensacions inquietants en una representació del que amaguem sota la superfície, una realitat embullada que conservem per a nosaltres mateixos, diferent del que decidim ensenyar al món. La seva feina està enfocada en aquesta dualitat, en els intents d'emmascarar la part caòtica.

Mireia Tysoe, artista i art-terapeuta britànica i catalana, va néixer a Anglaterra, on va viure fins a l'any 2005, moment en què acaba els seus estudis de Disseny a Goldsmiths College (University of London) i es trasllada a Barcelona. El 2011 acaba un màster de tres anys en Artteràpia a la Universitat de Barcelona, font d'inspiració en del seu treball artístic actual. Els seus projectes artístics multidisciplinaris s'expressen a través de l'escultura, la instal·lació, el collage i la pintura.
Etiquetes:
Cultura