24 d'abril de 2024

Albert Orriols i Lluís Pujolar aconsegueixen la victòria al 47è Ral·li Osona

Després de cinc anys Albert Orriols i Lluís çPujolar guanya el Ral·li Osona

Guillem Moral 6 de juliol de 2015 a les 12:44
Podi del 47è Ral·li Osona
Després de molts intents Albert Orriols va aconseguir el seu segon ral·li Osona al seu palmarès després de superar a Josep Maria Membrado, en una lluita aferrissada. Només quatre segons van separar als dos pilots, una victòria pel vigatà que no es va decidir fins l'últim moment. Realment el ral·li va ser un èxit durant tota la jornada de dissabte, el punt en contra va ser la forta calor que va passar factura a pilots i cotxes.

La calor va ser un dels factors importants durant la disputa del 47è Ral·li Osona. El sol radiant durant tota la jornada de dissabte va fer que l'espectacle del ral·li pels assistents fos un èxit, no tant pels pilots ni pels cotxes que van patir de valent.

En total dotze passades als cinc trams que composaven el ral.li on finalment Orriols va ser el més regular, tot i que Josep Maria Membrado, amb el Ford Fiesta R5, es va endur la victòria en gairebé tots els trams. Tot i així el d'Olost va perdre el ral·li en la segona passada a La Trona i a La Costa dels Gats. Membrado va patir problemes amb el sensor del gas del seu Fiesta i va acabar cedint 50 segons a Orriols. El vigatà va aprofitar els problemes de Membrado i Vilamala per ampliar el màxim la diferència, però sabia que havia de vigilar. Orriols, amb el Porsche va poder aguantar les envestides de Membrado un cop va solucionar el problema. El d'Olost va fer l'escratx en tots els trams de la tarda. Orriols segur de si mateix aguantava la pressió tot i que el d'Olost no parava de retallar al cronòmetre.

De fet el ral·li es va decidir a l'últim tram del ral·li al circuit d'Osona. Orriols arribava amb un avantatge de nou segons al circuit, un diferència apernement àmplia però no segura, ja que les presetacions del seu cotxe en aquest circuit eren inferiors a les del Fiesta. De fet Membrado es va endur la victòria i va aconseguir retallar fins a cinc segons. Cinc segons però que no van ser suficient i feien que Orriols es proclamés campió del ral·li.

Per a Orriols és el seu segon Ral.li Osona, l'últim el va aconseguir al 2010. L'eufòria del pilot al final del ral.li va ser molt evident ja que portava molts anys lluitant per aconseguir aquesta victòria.

En categoria Open la victòria va ser per a Carlos García i Xevi Serra amb un BMW 325i. A la copa de Catalunya de Regularitat la victòria va ser per a Josep Cabaní i Ivan Matavacas amb el Golf GTI MK1.
Etiquetes:
Esports